Új rehabilitációs szolgáltatás látássérülteknek

2013. november 25. (hétfő)

A Vakok Állami Intézete Nagykanizsán látássérült személyek részére elemi rehabilitációs szolgáltatást nyújtó irodát hozott létre.

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy Zala megyében Nagykanizsán a Vakok Állami Intézete látássérült személyek részére elemi rehabilitációs szolgáltatást működtet.

Az elemi rehabilitáció egyik fő célja, hogy a látássérült személy a látássérüléséhez mérten a legjobb életminőséget érhesse el.

A rehabilitációs folyamat során a látássérültek az alábbi területeken kaphatnak segítséget:

  • Közlekedésben (fehér bottal való közlekedés elsajátítása, útvonalak betanulása, épületek feltérképezése vagy különböző olyan optikai eszközök használatának elsajátítása, amelyek segítik a közlekedést és tájékozódást).
  • Speciális kommunikáció (speciális informatika és tapintható írások elsajátítása).
  • Mindennapi életvezetésben tanulhatnak speciális technikákat (például főzés, vasalás, mosás, öltözködés technikái látássérülés esetén).
  • Optikai rehabilitáció (olyan optikai eszközök használatának elsajátítása, amelyek megkönnyíthetik az olvasást, írást vagy egyéb házi munka ellátását, ilyen eszközök például digitális és kézi nagyítók, olvasó TV-k, távcsövek).

A szolgáltatásokat a megyei irodában és otthontanítás formájában is igénybe lehet venni. A rehabilitációs munka egyéni formában folyik, a látássérült személy igényeihez és szükségleteihez igazodva.

A szolgáltatás ingyenes!

Előzetes bejelentkezés szükséges az alábbi telefonszámon:
Peszleg Katalin
06-20-461-1071

LETÖLTHETŐ SZÓRÓLAP