Új rendőrautó Keszthelyen

2015. február 21. (szombat)

Huszonhárom új rendőrautó kezdte meg a munkát Zala megyében. Speciális rendészeti felszerelési csomaggal, lövedékálló mellénytárolóval, LED-es elemlámpával, kiegészítő megkülönböztető jelzéssel látták el az új gépkocsikat. Egy új járművet a Keszthelyi Rendőrkapitányság is kapott.

Az új rendőrautóba, melyet a Keszthelyi Rendőrkapitányság vehetett birtokba, olyan speciális megoldások vannak beleszerelve, amik a rendőrök munkáját nagyban megkönnyítik. Az elmúlt év végén álltak munkába a rendőrség megrendelésére gyártott Skoda, Mercedes és Audi típusú szolgálati járművek.

A Zala megyébe jutó huszonhárom gépjárművet az elmúlt héten adták át a megyeszékhelyen. Hamarosan további autók érkeznek: még tizenöt új járművet kap Zala.

Az új autókat már mindenhol használatba vették a rend őrei. Az országosan összesen 9,4 milliárd forint értékű gépkocsik valamennyi területi rendőri szerv munkáját hivatottak szolgálni.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság az új autót elsősorban helyszínelésre használja. A 2014-ben indult gépkocsicsere a program első ütemeként a központi költségvetés finanszírozásával, illetőleg az Európai Unió Külső Határok Alap támogatásával valósult meg.

forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)