Új rendőrkapitánya van Keszthelynek

2020. július 2. (csütörtök)

Vezetőváltás történt a keszthelyi rendőrkapitányság élén. Nyolc év szolgálati idő után távozik dr. Horváth István, akinek regnálása alatt nagyon jó eredményeket könyvelhetett el a keszthelyi rendőrség. Utóda dr. Andor László, aki mától tölti be a kapitányságvezetői tisztséget. Dr. Sipos Gyula, Zala megye rendőrfőkapitánya ma állománygyűlésen adta át a megbízatásokat Keszthelyen.

A rendőrség állománya mellett a társszervek, hivatalok, önkormányzatok és egyéb szervezetek képviselői vettek részt az állománygyűlésen. Dr. Sipos Gyula, Zala megye rendőrfőkapitánya a jelentést követően átadta okmányát a leköszönő kapitányságvezetőnek. Dr. Horváth István szolgálati viszonyát módosítják és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsadó-szolgálatvezető beosztásába helyezik át.

Dr. Sipos Gyula rendőrfőkapitány: „István az egyik legjobban teljesítő kapitányságot, ha nem a legjobban teljesítőt hozta létre az elmúlt időben. Igazából, ami jelzi ezt, talán egyetlen adtat, a mi rendszerünkben teljesítményjuttatás is van, minden értékelt év megítélését követően. A keszthelyi kapitányság állományának az elmúlt időben 20 százalékkal nőtt a kiosztható teljesítmény-honoráció, a juttatás mértéke, ez jelzi azt, hogy ez egy jól működő kapitányság volt. Tudom, hogy ilyenkor nagyon sokakba kérdőjel merül fel, hogy ezek után miért került erre a váltásra sor. Nagyon egyszerű: valamennyien kopunk az évek alatt. Istvánnak az egészségi állapota hozta, hogy maga kérte, hogy ebben a dologban máshogy kéne együttműködnünk. ”

Sipos Gyula rendőrfőkapitány szerint az új kapitányságvezető nagyon jól felkészült, alapos, egyenes ember. A vezérőrnagy elmondta, dr. Andor László meghatározó vezető volt korábbi szolgálati helyén, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon. Az állománygyűlésen részt vett Keszthely polgármestere is. Dr. Andor László kapitányságvezetővel már korábban folytatott egyeztetéseket a városvezetés.

Nagy Bálint polgármester: „Nekem továbbra is az volt a legfontosabb és talán a megbeszélés fő témája az volt, hogy az a jó kapcsolat, ami az elmúlt években kialakult a rendőrség és a város között, az megmaradjon és azokat a napi feladatokat is természetesen megbeszéltük, kitértünk rá, ami azt gondolom, mindannyiunknak egyformán fontos és ezeket a célokat már most elkezdtük kitűzni a következő időszakra is.”

Dr. Horváth István 2012. április elsejétől vezette a keszthelyi kapitányságot. Utóda, dr. Andor László július 1-től vette a kapitányságvezetői pozíciót.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7205-uj-rendorkapitanya-van-keszthelynek