Új sétány a Balaton partján

2013. november 22. (péntek)

A Balaton Fejlesztési Tanács partvédőművek, parkok fejlesztésére, valamint kiemelt rendezvények támogatására kiírt pályázatán az összesen 220 millió forintos fejlesztési forrásból Keszthelynek 15 millió forintra sikerült pályáznia. Közel 500 méter új sétányburkolat épült meg a Helikon strand melletti területen és a Városi strandon, erről ma tartottak sajtótájékoztatót.

Manninger Jenő, a megyei közgyűlés elnöke örömét fejezte ki, hogy Keszthelynek ismét sikerült egy újabb beruházást megvalósítania. Nemcsak a sétány épült a Balaton partján, hanem szenior játszótér is. A korábban már felállított kerékpáros beállót egy bicajtárolóval is kiegészítették, valamint új padok, szeméttárolók kerültek az összesen négyszázhetven méter hosszúságú sétány mellé. A csaknem fél kilométer hosszú új szakasz egy része a Helikon strand melletti parkolónál valósult meg, egy hosszabb rész a Városi strand területén. A Balaton partjához közel futó új sétány a szilárd burkolatnak köszönhetően akár esős időben is lehetővé teszi, hogy végigsétáljunk rajta.

Ruzsics Ferenc polgármester elmondta: az önkormányzat száz százalékos tulajdonában lévő VÜZ Kft. nyújtotta be a sikeres pályázatot. Az elnyert tizenötmillió forint mellé hatmillió forintot tett hozzá az önkormányzat. A jövőben további fejlesztések várhatók.
A megyei közgyűlés elnöke látványos fejlődésnek gondolja a jövőre induló beruházásokat. Hamarosan tehát a pavilonsor előtti, megöregedett aszfaltburkolatot is kicserélik, így már ez a szakasz is méltóan beilleszkedik a környezetbe. A felújítás a parkolóra és a környező területekre is ráfér – itt az eső utáni tócsák is arról árulkodnak, hogy rossz minőségű a burkolat.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)