Új szaloncukorüzem Keszthelyen

2011. február 5. (szombat)

A Coco House Kft. 36 millió forint uniós támogatást nyert a Nyugat-Dunántúli Operatív Program „Telephelyfejlesztés” című pályázati kiírásán. A 72 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból nemcsak egy új szaloncukorgyártó üzemcsarnokot építenek, hanem új munkahelyeket is teremtenek.

A keszthelyi telephelyű 2005-ben alakult Coco House Kft. édesipari termékek előállításával foglalkozik. Termékeik annyira keresettek, hogy a jelenleginél jóval több árut is tudnának értékesíteni a piacon, de gyártócsarnok kapacitásuk jelenleg erre nem megfelelő. Most, uniós támogatással lehetőségük nyílik egy használaton kívüli raktárhelyiséget felújítani és átalakítani, így ennek köszönhetően egy új gyártócsarnokot tudnak bekapcsolni a termelésbe.

Nemcsak egy gyártó és csomagoló üzemegység, hanem egy új raktárhelyiség is épül. Lecserélik a régi tetőt, szigetelik a falakat és két új kaput is elhelyeznek. Beszerelnek egy korszerű gyártó- és csomagológépet is, mellyel megkezdhetik a sokak által kedvelt szaloncukor gyártását is, ami közel fél évre biztosít stabil munkát a vállalkozásnak.
A beruházással 18 munkahelyet tudnak megtartani és további 8 újat létrehozni.

(forrás: Monitor www.monitormagazin.hu)