Új tanévhez új játszótér jár

2023. szeptember 1. (péntek)
KesztHelyi identitás

Átadták a Csány-Szendrey Általános Iskola új játszóterét a Fodor utcában. A fiatalok örömmel próbálták ki az eszközöket, melyek a mindennapi kikapcsolódáshoz és a fejlődéshez is hozzájárulnak. Az új létesítmény összefogásból valósult meg.

Nagy lendülettel vették birtokba a diákok az új játszóteret. Mászófal, hinták, csúszdák, libikókák és egy mini kosárlabdapálya áll már a rendelkezésükre. A tanév első napján több osztály is kipróbálhatta a játékeszközöket. Mindenkinek elnyerték a tetszését a kikapcsolódási lehetőségek.

„Nagyon tetszik nekem az egész játszótér. Minden tökéletes, nekem így pontosan jó.” – véli Gárdos Péter.

A munkálatok augusztus elején kezdődtek. Nagy összefogás eredményeként valósulhatott meg a beruházás, hiszen az önkormányzat, a fenntartó, az országgyűlési képviselő és a szülői munkaközösség közreműködésével jött létre a fejlesztés.

„Már a gyermeknapon a gyerekeknek megígértük, hogy valami új várja őket majd a következő tanévben. Ez összefogás eredményeként megvalósult. Azt hiszem, hogy ezekben a nehezebb időszakokban nagyon fontos, hogy összehangoltan, összefogva és együtt gondolkodva tudott mind az iskolafenntartó, mind pedig az önkormányzat gondolkodni.” – fogalmazott Dósa Zsolt igazgató.

A Nagykanizsai Tankerületi Központ a költségek felét állta. Minden fejlesztés mellé odaállnak, ami a gyermekek fejlődését szolgálja. A intézmény szakmai vezetője, Biró Patrik szerint nemcsak a felhőtlen kikapcsolódás eszköze lehet a játszótér.

„Úgy gondolom, hogy a játék az nagyon fontos ennek a korosztálynak és a felnőtteknek is az lenne, csak ezt sokszor már elveszítjük felnőttkorunkban. Úgyhogy én úgy gondolom, hogy a pedagógusok ezt fejlesztőeszközként is nagyon jól tudják használni. És reméljük, hogy a gyerekek is úgy tekintenek erre, ahogy látjuk is, hogy ezeket jó használni és ez az ő fejlődésükre is lesz.”

A fejlesztéshez szükséges összeg másik felét a város önkormányzata adta. Ezzel a beruházással 19 köztéri és 9 intézményi játszótér lett Keszthelyen. Ebben az évben a Balatoni Múzeumnál és a Zeppelin téren is létesült már egy-egy.

„Keszthely iskolaváros, ez nekünk nagyon fontos és ezenkívül természetesen minden eszközzel támogatjuk, hogy minél több család települjön ide, illetve a családok minél jobb körülmények között nevelhessék a gyerekeiket. És ehhez a játszótér természetesen hozzátartozik. Azt gondolom, hogy most már elmondhatjuk, hogy mindenütt van azért elérhető távolságban játszótér a gyerekeknek.” – emelte ki Manninger Jenő polgármester.

A Fodor utcai intézményben 535 diák tanul. Az iskola vezetősége bízik abban, hogy az új játszótér iránti öröm az egész tanévet át fogja hatni.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek