Új természettudományi labor a Vajda-gimnáziumban

2012. december 20. (csütörtök)

A Vajda János Gimnázium Deák Ferenc utcai épületében két-két modern, fizika és biológia labort alakítanak ki egy sikeres TÁMOP-pályázat eredményeképpen.

Az iskola évtizedek óta nagy hangsúlyt fektet a természettudományos képzésre; ezt a tanulók eredményei mellett olyan nagyhírű rendezvények is bizonyítják, mint például az idén huszadik alkalommal megrendezett Newton-kupa.

A 315 millió forint összköltségű, 100 százalékos támogatású beruházást – a négytermes labor kialakításán és felszerelésén túl – teljesen új informatikai eszköztár egészíti ki, különböző IKT-eszközöket és a hozzájuk tartozó szoftvereket, valamint tantermi bútorokat is beszerez az iskola. A projekt jövő év nyarán kezdődik a résztvevő tanárok továbbképzésével, illetve a laboratórium épületének átalakításával. Ezzel megoldódnak azok a tárolókapacitási hiányok is, melyekkel évek óta küzd az iskola.

A projekt eredményeként előtérbe kerülnek a biológia, fizika és kémia természettudományos tantárgyak, így a beruházás hozzájárul a tanulmányi eredmények javításához és a pályaválasztás orientálásához. Nem csak a vajdások, de a környék más középiskoláiba járó diákok is felkészülhetnek majd az új laborban a közép- illetve emeltszintű érettségire. Emellett a következő tanévben a környék 12 általános iskolája küldi 4-4 délelőttre a hetedikes és nyolcadikos diákjait biológia- és fizikaórákra. A tudományos ismeretterjesztés egyik regionális bázisa lehet ezáltal a Vajda János Gimnázium.

Kapcsolódó cikkek:
Vajdás diákok tanulmányi kirándulása Törökországba
Kettős évfordulót ünnepel a gimnázium
Rendkívüli ülés fenntartói feladatokról és közös hivatalról