Új tető a bölcsi teraszán

2024. február 22. (csütörtök)
KesztHelyi identitás

Tetőszerkezetet építettek a Gagarin utcai bölcsőde terasza fölé. Az épület falainak vizesedése miatt kellett elvégezni a beruházást. Az önkormányzat 18 millió forintot biztosított a fejlesztésre, amit helyi vállalkozó készített el. Az új tetőnek köszönhetően még többet lehetnek a szabadlevegőn a keszthelyi bölcsisek.

Esős időben is a szabadban játszhatnak már a keszthelyi bölcsődések. Most készült el a faszerkezetű, polikarbonát lemezzel borított tető. Az intézmények szokásos éves szemléjén szembesültek azzal, hogy a terasszal érintett falak vizesedése miatt meg kell valósítani ezt a beruházást – mondta Manninger Jenő polgármester.

„Javasolták, hogy ezt el kéne látni egy tetőszerkezettel és akkor úgy döntöttünk – mert a tavalyi évben jó volt a gazdálkodásunk és voltak még tartalék pénzeink – hogy erre 18 millió forintot biztosítunk. Ahogy látni, a vállalkozó gyorsan meg is csinálta. Most már a gyerekek használhatják” – nyilatkozta Manninger Jenő.

69 gyermeket nevelnek a Gagarin utcában. A csoportszobák közvetlenül erre a teraszra nyílnak. A vizesedés megállítása mellett a mindennapi pedagógiai munkát is segíti az új tető. Így eső, vagy erős napsütés mellett is az udvaron lehetnek a bölcsődések, ráadásul a széltől is védettebb lett a terület. Később a napvitorlákat is visszahelyezik a teraszra. A Keszthelyi Életfa Óvoda és Bölcsőde vezetése további beruházást is tervez a verandán.

Németh Ildikó, a Keszthelyi Életfa Óvoda és Bölcsőde főigazgatója: „A bölcsődénknek volt egy alapítványi bálja. Ezen is elhangzott már, hogy egy gyönyörű előtetőt kapunk az önkormányzattól. Az üres helyeken pedig a kerítéseket szeretnénk pótolni, hogy a gyerekek – ha rossz idő van – ne tudjanak lejönni a saras udvarra.”

Intézményi beruházásokra külön összeget tervezett a képviselő-testület az idei költségvetésben, összesen 90 millió forintot – tette hozzá Manninger Jenő polgármester. A bölcsődében ez volt a legnagyobb forrásigényű tétel, idén még többek közt a művelődési központban és a színházban is lesznek felújítások.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek