Tetőfelújítás

2017. március 16. (csütörtök)

Új tető kerül a polgármesteri hivatalra

Egy korábban elnyert energetikai pályázat kiegészítéseként tetőfelújítás kezdődött meg a keszthelyi polgármesteri hivatalnál. A pályázat keretében megvalósuló épületfelújítással együtt az utóbbit nem lehetett kivitelezni, ezért az csak a hét elején kezdődhetett meg. A munka költségeit a hivatal önerőből finanszírozza.
A keszthelyi Tudor Kft. dolgozói szedik le a régi cserepet a tetőn. Teljesen kicserélik a lécezést és új párazáró fóliát helyeznek fel. Tizenhárom-tizennégy munkás dolgozik naponta a felújításon. A műemlékvédelmi előírásoknak megfelelő cserép kerül fel a régi helyére. Az esős időre számítva, szakaszosan zajlik a munka.

Egyezer-egyszáz négyzetméter felületen újul meg a polgármesteri hivatal tetőszerkezete. A jó időnek köszönhetően a terveknek megfelelően halad a munka. A sérült, korhadt szarufákat, egyéb tartóelemeket is kicserélik, amennyiben azok állapota ezt indokolja. Már a tavaly lezajlott energetikai beruházás is bizonyította, hogy a korszerűsítés az energiafelhasználás visszaesésével jár, ez kisebb számlákat indukál. A mostani beruházásnak köszönhetően valószínűleg további csökkenést lehet majd tapasztalni. A felújítás önerőből valósul meg: huszonnégymillió forintot különítettek el erre a célra. A korszerűsítés nem csak a tetőt érinti.

A polgármesteri hivatal épületét kívülről kordon keríti be. Az ügyintézés zavartalanul zajlik és az ide érkező ügyfelek akadálytalanul be tudnak jutni az irodákba mind a főtéri, mind a sétálóutcai bejáratnál is.

Forrás: Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió
http://tvkeszthely.hu/hirek/7814/uj-teto-kerul-a-polgarmesteri-hivatalra/