Új locsolóautó enyhíti a hőség kellemetlenségeit

2009. július 22. (szerda)

Kedden érkezett meg Keszthelyre, és szerdán már munkába is állt a Városüzemeltető Kft. új locsolóautója. A hőségben nemcsak az úttestet, hanem a sétálóutcát is locsolják.

Az elkövetkező napokban még az eddigieknél is melegebb lesz. Csütörtökön és pénteken több helyen 27 fok fölött valószínű az átlaghőmérséklet az Országos Meteorológiai Intézet előrejelzése szerint. Mivel a napi átlaghőmérséklet több napon keresztül meghaladja a 25°C-t, ezért az országos tisztifőorvos csütörtöktől elrendeli a 2. fokozatú hőségriasztást az ország egész területére – áll az ÁNTSZ sajtóközleményében.

Keszthelyen mától locsolják a belvárosi utakat a VÜZ Kft. új, többfunkciós locsolóautójával, hogy enyhítsenek a kánikula kellemetlen hatásain. Nyáron négy köbméteres tartállyal járja a várost az új jármű; ez a vízmennyiség körülbelül fél óra alatt fogy el. A VÜZ Kft. saját kútjából biztosítja a szükséges a vizet. A jármű nemcsak locsolásra, hanem konténerszállításra is használható, és télen a hó- és síkosságmentesítési feladatok ellátása során is jó szolgálatot tesz majd.

(forrás: Keszthelyi TV www.tvkeszthely.hu)