Új színházi évad a Balaton Színházban

2009. október 28. (szerda)

A már megszokott magas színvonalú előadásokkal, gazdag kínálattal kedveskedik közönségének a keszthelyi Balaton Színház a 2009/2010-es évadban, az ország legjobb teátrumainak palettájáról válogatva kiváló darabokat.

Az idei színházi évad felnőtteknek szóló előadásaiban az olyan nagy nevettetők mellett, mint Magyar Attila, Mikó István vagy Koltai Róbert a komolyabb szerepekben egyaránt találkozhat ismert színészekkel a Balaton Színház közönsége. Az öt előadásból álló bérletben Woody Allen modern komédiája, Richard Alfieri szórakoztatva elgondolkodtató kétszereplőse, Márai Sándor egyik örök klasszikusa és egy Nádas-Szenes slágerekkel teletűzdelt fergeteges vígjáték kapott helyett. Ahogy megszokhattuk, az összeállításhoz idén is tartozik „meglepetés” darab.

A bérleten kívüli előadások ugyancsak ismert nevekkel és színes kínálattal várják a nagyérdeműt: Ingmar Bergman klasszikusa, a Jelenetek egy házasságból a Détár-Rékasi házaspár szereplésével, Molnár Ferenc Doktor úr című vígjátéka Koltai Róberttel, A kellékes című alkotás Kern András bravúros előadásában, illetve a tavaly nagy sikerrel bemutatott Tánc-Dal-Fesztivál folytatása.

Az ifjúsági bérletek előadásai jellemzően az iskolai tananyaghoz igazodnak, így műsorára tűzi a színház a Pál utcai fiúk, a Toldi és a Tanár úr kérem című műveket. A darabok minden esetben valami többlettel is szolgálnak majd, legyen az zene, vagy éppen szabályosan átalakított, kibővített eredeti történet. A gyermekbérlet kínálatában – a tavalyi évad észrevételeit, kéréseit is figyelembe véve – klasszikus és újabb mesedarabok, gyermekmusicalek kaptak helyet.

Bérletek válthatók a Balaton Színház közönségszolgálatán: Keszthely, Fő tér 3. Tel.: 83/515-230
A színházbérletek kínálata az előadások részletes ismertetésével letölthető: