Új térbútorok a Fejér György utcában

2009. június 2. (kedd)

A keszthelyi Fejér György utca képe hamarosan új bútorokkal egészül ki: a város hat pihenőszigetet alakít ki ott padokkal és azokhoz illő virágtartókkal.

Több árajánlatot és látványtervet megvizsgált és rangsorolt a keszthelyi főépítész, majd a „döntős” tervekkel kapcsolatban az érintettek véleményét is kikérte a város. A szóba jöhető térbútorok közül a Fejér György utcai üzlettulajdonosok végül a félhenger alakú műkő lábbal és fa ülő- illetve háttámlával rendelkező darabokat választották. A padokkal harmonizáló műkő virágtartók is kerülnek a közterületre; a kereskedők képviselőjével együtt már a pihenőszigetek helyének kijelölése is megtörtént.

A kellemesebb városképen túl a bútorok az utca gyalogosövezet jellegét, sétálóutcához tartozását is hangsúlyozzák, így várhatóan hatással lesz a gyalogosforgalomra a változás. Az autóközlekedés mérséklését szolgálja, hogy a behajtást megnehezítik az új térelemek, de az áruszállítás és a célforgalom természetesen továbbra is engedélyezett lesz. Várhatóan júniusban történik meg az új bútorok kihelyezése.