Újabb fejlesztés a Libás strandon

2016. május 21. (szombat)

“Fontos, hogy a keszthelyieket és a Keszthelyre látogató vendégeket is megfelelő infrastruktúrával felszerelt strandokkal várjuk” – ezt mondta Nagy Bálint alpolgármester a Libás strand keleti bejárata közelében zajló beruházásról. Hamarosan elkészül ugyanis egy térkövezett sétány és mellette parkolóhely, kulturált lehetőséget teremtve a fürdőhely látogatásához.

Javában dolgoznak a munkások a területen. Most kedvező az időjárás is, így kihasználják a lehetőséget. Ha továbbra is kedvezőek lesznek a feltételek, jövő hétre elkészül a sétány és a két oldalára tervezett parkoló. A strand keleti bejárata egyelőre munkaterület, sárga szalag jelzi, hogy erre most nem lehet közlekedni. A városüzemeltető Kft. munkatársai dolgoznak a bejárat kialakításán – villámgyors kézzel kerülnek a helyükre a térelemek. Tavaly óta ismét a város cége üzemelteti a strandot.

A város képviselő-testülete is arra törekedik, hogy az ide látogatók csakis pozitív változásokkal találkozzanak. Ennek érdekében döntöttek úgy, hogy az idei költségvetésben a Libás strand keleti bejáratának felújítására tizenkilenc és fél millió forintot különítenek el.

A munkálatok ugyan zajlanak még, de ennek ellenére jól látszik: ha helyükre kerülnek a sóder- és homokdombok, a burkolati elemek, valóban szép és a város arculatához méltó bejárat lesz itt. A Toldi Miklós és Semmelweis utcák kereszteződésétől megközelíthető bejárat megújítása kapcsán arra is lehet számítani, hogy a forgalmasabb nyugati oldalt tehermentesíteni is fogja a beruházás.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)