Újabb forgalomváltozásra számíthatunk hétfőtől a Fő téren

2011. augusztus 25. (csütörtök)

Augusztus 29-étől az Átrium üzletház előtti útszakaszt lezárják az autóforgalom elől a belvárosi munkák következő ütemében. A gyalogosközlekedésben is újabb változásokra számíthatnak a lakosok.

A munkálatok előrehaladása miatt hétfőtől nem lesz járható gépkocsival az Erzsébet királyné – Fő tér – Bem utcai útszakasz, és ez a környező utcák forgalmi rendjében is változást okoz.

Az Erzsébet királyné utca a célforgalom számára továbbra is teljes hosszában, egészen a Jókai utcáig megközelíthető lesz, ám a Csányi utcai kereszteződéstől zsákutcaként funkcionál. A Jókai utcából érkező autósok ezért csak jobbra kanyarodhatnak.

A Bem utca elérhetőségét is teljes mértékben biztosítja az ideiglenes forgalmi rend: az utca alsó szakasza változatlanul egyirányú marad a Rákóczi tér irányába, a Fő tér felé eső része pedig az Unterberger utcából lesz megközelíthető, és kétirányú zsákutcaként működik, kizárólag a célforgalom számára, a parkolás szüneteltetésével. Az Unterberger utca fogalmi rendje ennek érdekében megfordul, felfelé lesz egyirányú a piacbejárat felől.

A buszközlekedést is érinti a változás: a Piac tér és Rákóczi tér buszmegállókat a járatok augusztus 29-étől nem érintik, ehelyett a Lovassy utcán közlekednek, és a 8. szám előtt (Admirál ház) létesített ideiglenes megállóhelyen állnak meg.

Az ideiglenes forgalmi rend várhatóan 2011. október közepéig marad érvényben.


Gyalogosan is másképpen

Jól haladnak a térkövezési munkálatok a Fő tér nyugati oldalán, a tervek szerint augusztus végéig elkészül a Kossuth utcai járda. Ezért a gyalogosforgalom várhatóan szeptember 1-jétől átkerül az új burkolatú részre, és az eddigi ideiglenes átvezetés a tér közepén megszűnik. Továbbra is biztosított marad azonban a templom és az OTP megközelítése.


A kellemetlenségek miatt szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

Kapcsolódó cikkek:
Bontás után építés – szépül Keszthely főtere (VIDEÓ!)
Két hónap alatt elkészük a körforgalom (közlekedési változások!)
Időkapszula a templomtoronyban
Elkészültek a Fő téri templom toronykeresztjei
Múlt és jövő találkozása Keszthelyen (LÉGIFOTÓKKAL!)
Kamerák kereszttüzében a keszthelyi főtér