Újabb infrastruktúra-fejlesztés a Keszthelyi Kórházban

2015. december 31. (csütörtök)

Lezárult a Keszthelyi Kórház európai uniós projektje, melynek keretében megújult a szülészeti részleg, korszerű tüdőgondozó, traumatológiai és sebészeti szakrendelőket alakítottak ki, és új helyre költözött az urológia. A beruházás megvalósítására 134,56 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az intézmény.

A radiológiai osztály közelmúltbeli bővítése miatt kellett új helyet találni az urológiai szakrendelőnek: ehhez az „A” rehabilitációs osztály földszintjén található régi takarítószertár-öltözőt alakították át a projekt keretében. Az új szakrendelő akadálymentes, új betegváróval és a mintavételhez szükséges vizesblokkal rendelkezik, és modern körülmények között várja a pácienseket; a felújítás érintette a burkolatokat, nyílászárókat, közművezetékeket és radiátorokat. Minden feltétel adott itt, ami az orvos és beteg négyszemközti találkozásához, és az ambulánsan elvégezhető urológiai beavatkozásokhoz szükséges.

A „C” épület harmadik emeletén megújult a szülészeti osztály: a teljes átalakítás és felújítás a részleg északi részét érintette 210 négyzetméteren, a meglévő kórtermekbe létesített új akadálymentes fürdőszobák kialakításával, a közművezetékek felújításával, illetve a kórtermekbe mobíliák beszerzésével. A felújítás kapcsán cél volt a szülészeti, illetve nőgyógyászati betegek szétválasztása, az újszülött részleg átalakítása, vizesblokkok biztosítása, illetve a vizsgálóhelyiség átalakítása, megfelelve az akadálymentes használat feltételeinek.

Szintén a beruházás részét képezte a „C” épület földszintjén tüdőgondozó, traumatológia és sebészeti szakrendelők kialakítása, összesen több mint 200 négyzetméteren. A felújítás a szakrendelők kiszolgálóhelyiségeit, a pulmonológiát, tüdőgondozót, labort, főnővéri szobát és kartotéktárolót is magába foglalta, jelentősen növelve ezáltal az ellátás gyorsaságát, a színvonalas kiszolgálást.

Az építészeti átalakítások mellett több orvosi eszköz beszerzésére nyílt lehetőség a szakellátás színvonalának, hatékonyságának növelésére. A projektet informatikai fejlesztés is kiegészítette, ennek keretében teleradiológiai rendszert telepítettek az intézményben, mely lehetővé teszi, hogy a radiológiai felvételeket digitálisan tárolják és elektronikusan továbbítsák akár diagnosztikai, akár konzultációs céllal.

2013. és 2015. december 28. közötti időszakban valósította meg a felsorolt építészeti és eszközfejlesztéseket a Keszthelyi Kórház. A pályázat úgynevezett „retrospektív” projekt keretében került beadásra ez év decemberében. A projektkiírásnak megfelelően várhatóan 2016 márciusában fognak támogatásban részesülni mindazok a beruházások, amelyek a pályázati időszakban a kórház saját forrásainak terhére kerültek kivitelezésre.

Nézze meg galériánkat!