Újabb segélyakció az árvízkárosultakért

2010. augusztus 9. (hétfő)

Az augusztus 18-ai jótékonysági esten ismét lehetőségük nyílik a keszthelyi és környékbeli lakosoknak, hogy anyagi segítséget nyújtsanak azoknak a családoknak, akik a tavaszi árvíz következtében kerültek kilátástalan helyzetbe.

A Don Attila Band segélykoncertjének szervezői a Hernádnémeti Óvoda felújításának támogatását tűzték ki célul. Az elsősorban countryzenét játszó együttes mellett fellép a Thunderfoot Dancers Együttes és más vendégek. Az est szerda este 8 órakor kezdődik a Balaton-parton.

A város és lakói már több alkalommal bizonyították együttérzésüket és jószándékukat az árvíz sújtotta települések bajbajutott lakói iránt. Térségi összefogás eredményeként nyár elején több kamionnyi, tartósélelmiszert, bútort, ruhát, tisztítószereket, és gyógyszert tartalmazó segélyszállítmány jutott el Keszthelyről Hernádnémetibe. Júliusban Palcsó Tamás fellépésével a Balaton-parti segélykoncerten gyűjtött támogatást a város, valamint jótékonysági árverésen kelt el az a labda és póló, melyet a foci vb-hez kapcsolódó, nagy sikerű Keszthely Open rendezvény híres futballista vendégei írtak alá. A keszthelyi képviselőtestület további 250 ezer forinttal egészítette ki az eddig összegyűlt pénzt; az augusztus 20-ai tűzijátékra szánt összeg felét ajánlották fel jótékony célra.

A rendezvény plakátja