Újabb sikert ért el Belovári András

2022. április 29. (péntek)

Harmadik helyezett lett kollégánk, Belovári András a Magyar Sajtófotó Pályázaton. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztályának elnöke a héten adta át a díjakat. Belovári András a Természet és tudomány kategóriában állhatott dobogóra.

A 40. Magyar Sajtófotó Pályázatra 245 fotográfus 2305 pályaművet töltött fel. Az egyedi és sorozat kategóriákba összesen 5810 képet neveztek. A fotóriporteri szakma legnagyobb hazai seregszemléjének díjazott képeiből kiállítás is nyílt. 14 kategóriában ismerték el a fotósokat. Ezek mellett 6 különdíjat is kiosztottak. Kollégánk, Belovári András is a legjobbak között szerepel az óriáskerékről és a csillagok forgásáról készített képével.

„Meglepődtem rajta, amikor értesítettek, hogy harmadik helyezést értem el. Nagy megtiszteltetés és nagy öröm volt számomra, pedig el kell azért mondjam, hogy nem egy tipikusan sajtófotó. Ha jól emlékszem 24 pályaművel indultam ezen a megmérettetésen. Én úgy érzem, hogy azért ennél voltak erősebb képek is, ami inkább jobban kapcsolódik a sajtófotóhoz. Viszont, hogyha valaki megnézi a sajtófotó oldalon, hogy milyen alkotások születtek, akkor viszont tényleg örülnöm kell, mert nagyon-nagyon erős volt a mezőny.”

A Természet és Tudomány kategóriában a csillagjárás módszer szerint készült a Forog a világ című kép. András körülbelül 600-szor kattintott. Nehezítette dolgát a leszálló köd és a folyamatosan érkező autók is, így a fényképek negyedéből tudott válogatni a dobogós fotóhoz. Belovári Andrásnak nem ez volt az első rangos elismerése. Tavaly a Magyarország 365 fotópályázaton két képét is kiállították.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9091-ujabb-sikert-ert-el-belovari-andras