Újabb utcák újultak meg Keszthelyen

2023. szeptember 21. (csütörtök)

Újabb utcák újultak meg Keszthelyen. Az elmúlt hetekben készültek el Keszthely-Kertváros szakaszai, de megújult a burkolat többek között a Balassa Bálint, a Fecske és a Fenyves utcában is. A következő az Erzsébet királyné útja lesz, itt is megkezdődött a munka.

Már csak félpályán haladhat a forgalom az Erzsébet királyné utca alsó szakaszán. Behajtani csak a vasút felől lehet. A munkások nekiálltak már a felújításnak, több helyen feltörték az aszfaltot. Ebben az utcában  régóta esedékes volt a renoválás, most a Belügyminisztérium pályázatának és az önkormányzat hozzájárulásának köszönhetően végzik a munkát.

„Egy újabb utca újulhat meg itt a belvárosban, illetve a választókerületemben. Ez az Erzsébet királyné utca, ahol körülbelül 6 hét alatt megújul a park melletti szakasz. Először itt fölmarják az aszfaltot, a szegélyeket lerakják és utána új burkolatot fog kapni. Ezzel kapcsolatosan nyilván a csatornákat is megtisztítják és új szép burkolatnak örülhetünk.” – mondta el Vozár Péterné alpolgármester.

A Fecske utcában az útszakasz végén hiányzott a felújítás, most ez is elkészülhetett. Az innen nyíló Fenyves utcát is újraaszfaltozták. Mindkét út nagyon forgalmas, így még nagyobb az öröm, hogy elkészülhetett a renoválás, önkormányzati forrásból.

„Önkormányzati képviselők javaslata alapján több utcánál is meg tudtuk kezdeni az aszfaltburkolat felújítását. Nemes Klára képviselőasszony javaslata alapján a Fenyves utcát és a Fecske utcának ezt a szakaszát újítottuk itt fel. És haladunk tovább. Egyébként vannak még olyan feladatok. Jön szintén a képviselőasszony javaslata alapján az egyik parkoló a Vásár tér mellett.” – fogalmazott Manninger Jenő polgármester.

Az önkormányzatnak további tervei is vannak az útfelújításokat illetően. Hamarosan kezdetét veszi a Vaszary Kolos utca burkolatának javítása is. Az érintett szakaszokon élőktől türelmet kérnek.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek