Újra a megye kettőben Keszthely

2021. augusztus 17. (kedd)

Újra a megyei másodosztályban szerepel Keszthely. A Haladás SC két klub egyesülése és a tavalyi bajnokság megnyerése után léphetett egy szinttel feljebb. A szezonnyitó mérkőzést szombaton, hazai pályán játszhatta a Hali. A csapat rövidtávú célja, hogy egy jó, baráti sportközösség alakuljon ki, a későbbiekben természetesen szeretne magasabb osztályba jutni a keszthelyi gárda.

Újra a megyei másodosztályban léphetett pályára Keszthely. A nyitófordulóban a tavaly középmezőnyben végzett Police-OLA volt az ellenfél. A zalaegerszegieknek a mérkőzés elején egy erősen kérdőjeles szituáció után ítélt büntetőt a bíró, amit értékesítettek is a vendégek. A 21. percben egy jó beívelt szöglet után az ötöshöz érkező Páncsics István találatával egyenlített a Haladás. A hőség miatt elrendelt frissítő szünet után a 31. percben harcolt ki büntetőt egy kontra után Csák Benjámin, aki magabiztosan értékesítette a 11-est. Keszthelyi vezetéssel vonultak félidőre a csapatok. Korábban két labdarúgó egyesület működött Keszthelyen, a Haladás vitte az utánpótlást, míg az FCK a felnőtt labdarúgásra koncentrált. Egy hosszú folyamat után a Haladásban egyesült a két gárda.

„A tavalyi évben egy kis baki miatt nem tudtunk a másodosztályban indulni. Az egyesülés folyamata elhúzódott. Emiatt újból a harmadosztályból kellett elindulnunk. Tulajdonképpen tiszta saját nevelésű játékosokkal vittük végig a szezont, toronymagasan megnyertük a bajnokságot” – mondta Pintér Tamás klubelnök.

A bíztató első félidő után hamar egyenlítettek a vendégek. A kontrákra építő hazaiaknak inkább pontrúgásokból adódtak lehetőségeik, de nem sikerült újra vezetést szerezni. A 80. percben viszont a Police-OLA talált be, rá két percre pedig tovább növelték az előnyüket. A hosszabbításban lőtt újabb góllal kialakult a 2:5-ös végeredmény. Nyáron, a Balatonnál nehéz összefogni a keretet, ezért is kezdhette nehezen a bajnokságot a Hali. A vezetőség rövidtávú célja, hogy egy jó közösség alakuljon ki.

„Mindenki, aki szeret futballozni szeretettel várunk a klubunkba és szeretnénk alapvetően egy jó közösséget kialakítani. Távlati célba természetesen egy kicsit magasabb osztály szerepel majd” – tudtuk meg Páncsics István elnökségi tagtól.

A második fordulóban Borsfára látogat a keszthelyi gárda. A következő hazai mérkőzése augusztus 28-án lesz a Haladásnak a Balaton-parti sportpályán.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8319-ujra-a-megye-kettoben-keszthely