Újra dallamok, ízek töltötték meg a belvárost a KeszthelyFesten

2021. július 6. (kedd)

Egy év kihagyás után újra dallamok, ízek töltötték meg a belvárost a keszthelyi nyár legkiemelkedőbb programján. Az idei KeszthelyFesten négy színpadon, több mint húsz produkcióval várták a közönséget. Olyan neves előadók léptek színpadra, mint Dallos Bogi, a Group ’n’ Swing, vagy Szabó Balázs Bandája. A rendezvényen a hagyományos bor- és ételkínálat mellett neves séfek főzőbemutatóira is várták a gasztronómia szerelmeseit.

Megzenésített verseket és különböző popdalokat hallhattak az érdeklődők a Zsödi duó előadásában a KeszthelyFest első napján.

A Jazz színpadot a Goldmark Károly Művelődési Központ udvarában állították fel. Elsőként a Babos trió lépett fel. Örökzöld hazai és külföldi slágerekkel készültek.

Este a nagyszínpadon a Group’n’Swing adott fergeteges hangulatú koncertet a Vajda János Gimnázium udvarán. A Goldmark és az Amazon udvarához hasonlóan ezt a helyszínt is csak védettségi igazolvánnyal lehetett felkeresni. A Fonogram-díjas együttesnek ez volt az első nagykoncertje azóta, hogy kirobbant a pandémia.

Pezsgő élet folyt a 7. KeszthelyFest második napján is. Az Amazon Ház udvarán Fanyűvő játékpark várta a gyerekeket.

A pécsi egyszemélyes Grimask Színház előadója La Fontaine állatmeséinek sajátos változatával szórakoztatta a családokat. A belváros a jó idő ellenére már délután megtelt látogatókkal. Nem csak sétálgatók, koncertre sietők érkeztek Keszthelyre. A borházak, sütödék, gasztrosarkok sem maradtak üresek.

„Nagyon jól érezzük magunkat. Nagyon örülünk neki, hogy ilyen rendezvény van. Végre ki tudtunk mozdulni egy kicsit a nagy bezártság után. Nagyon szeretjük ezt. Minden rendezvényen szinte részt veszünk” – nyilatkozta Lázár Tamás.

Vaddisznópofa-pörköltet készített malacfarokkal és hagymás sült nudlival Szalkai Pál séf. A KeszthelyFest programkínálatában mindig kiemelt szerepet kap a gasztronómia. A hétvégén Bíró Lajos is serpenyőt ragadott.

„Teljesen le vagyunk nyűgözve az ízektől és a séf úrtól is, hogy minden kérdésemre tudott választ adni, úgyhogy biztos, hogy jövőre is jövünk” – szögezte le Zsilinszky Mariann.

A Vajda János Gimnázium udvarán Dallos Bogi koncertjére is nagyon sokan voltak kíváncsiak. A rajongók Keszthelyen hallhatták először az énekes új számait.

„Nagyon-nagyon hiányzik nekünk, előadóknak, hogy érezzük, hogy éneklik velünk a szövegeket vagy visszajelzést kapunk a közönségtől. Úgy hogy én nagyon örülök, hogy egy év után, most végül is itt Keszthelyen indíthatjuk el a koncertsorozatunkat” – nyilatkozta televíziónknak Dallos Bogi.

A swing és az autentikus magyar muzsika egyvelegét és természetesen örömteli hangulatot kínált közönségének a Swing à la Django. A Goldmark udvarban Horányi Julival kápráztatták el a közönséget. Nem csak a zenei kínálat, hanem a fesztivál hangulata is elnyerte a vendégek tetszését.

„Mindennel nagyon meg vagyunk elégedve, nagyon jó a szervezés. – Az egész fesztivál, az egész miliő, ami itten körülvesz minket, az utca, a vendéglátás, a kedvesség, minden, fantasztikus!” – osztotta meg véleményét Faragó Lenke és Koronika László.

A KeszthelyFest egyik fő fellépője Szabó Balázs Bandája volt. A várakozásoknak megfelelően nagyszámú közönség élvezte azt a varázst, amit az élőzene és Szabó Balázs nyújthat.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8194-ujra-dallamok-izek-toltottek-meg-a-belvarost-a-keszthelyfesten