Újra felpezsdül a sétálóutca

2024. június 6. (csütörtök)
KesztHelyi identitás

Újraélesztik a Street Festivált. A keszthelyi képviselő-testület hárommillió forinttal támogatja a keszthelyi sétálóutcai nyári rendezvénysorozatot. Június végétől egészen augusztus végéig hetente lesznek könnyed zenei produkciók a sétálóutca és a Fejér György utca találkozásánál.

2016-ban indult útjára a keszthelyi Street Festivál. A helyi civilek ötlete nyomán megszervezett program célja az volt, hogy felpezsdítse a sétálóutca életét. Olyan országosan ismert zenészek léptek fel, mint Torres Dani, Szabó Leslie, vagy Roy és Ádám, de helyi muzsikusok is szórakoztatták a nagyérdeműt. Több éves kihagyás után most újraélesztik a rendezvényt.

Manninger Jenő polgármester: „A célunk az, hogy a belvárosi vendéglátást támogassuk ezzel. Ez azt jelenti, hogy heti két-három alkalommal amatőr és profi zenészek egymást váltva fognak a színpadon fellépni június végétől augusztus végéig. Azt gondolom, hogy ezzel biztosítjuk, hogy lesz élet a sétálóutcán és az ottani vendéglátás is jobb lesz és ez az egész városnak a hasznára válik.”

Vozár Péterné, a kerület önkormányzati képviselője arról számolt be, azzal keresték meg, hogy szervezzék meg újra a programot. Hárommillió forintot szavaztak meg a rendezvényre. A döntést gyorsan hozták meg a képviselők, hogy elindulhassanak a programok. A Goldmark Károly Művelődési Központ szervezi az eseményt, a fellépők és időpontok lekötése folyamatban van.

„Itt nem dübörgő zenére kell gondolni, hanem kellemes, sétáló, lágy programokra, amelyek becsalogathatják a turistákat és az ide látogatókat, itt lakókat és esti szórakozást nyújtanak. A vállalkozók ígérték azt is, hogy saját maguk próbálnak akár night shoppingot szervezni, vagy további programokat, ezek szervezése még folyamatban van” – nyilatkota Keszthely alpolgármestere.

Manninger Jenő polgármester beszámolt arról is, hogy folyamatban van a KeszthelyFest szervezése. Már több mint 130 kitelepülő jelezte részvételi szándékát. A sétálóutcán végig lesznek standok, köztük borházak is, egészen az Amazon Házig.  Keszthely és a térség legnagyobb nyári programját július 5. és 7. között rendezik meg. A szervezők azt ígérik, hogy idén, minden eddigit felülmúló látványelemekkel, lebilincselő programokkal és zseniális előadókkal várják a vendégeket.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek