Újra lesz gyermekorvosi ügyelet Keszthelyen

2024. május 24. (péntek)
KesztHelyi identitás

Június elsejétől újra lesz Keszthelyen hétvégén és ünnepnapokon gyermekorvosi ügyelet. A Keszthelyi Kórházba lehet sürgős esetben vinni a gyerekeket. Erről sajtótájékoztató keretében számolt be Manninger Jenő polgármester és Dr. Boldizsár Erzsébet gyermekorvos, képviselőjelölt.

Az alapellátás tavaly novemberi központi átszervezése miatt hétvégéken és ünnepnapokon nem volt Keszthelyen gyermekorvosi ügyelet. Ilyen esetben Zalaegerszegre kellett szállítani a beteg gyerekeket. A központosítás óta dolgozott azon a város és az orvosok, hogy ez megváltozzon. Dr. Boldizsár Erzsébet  gyermekorvos, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje elmondta, 65.000 főt kell a keszthelyi térségben ellátni, ez a szám pedig a turisztikai szezonban megsokszorozódik. A 18 éven aluliak biztonságos hétvégi és ünnepnapi ügyeleti ellátása csak úgy oldható meg, ha visszaállítják a városban a lehetőséget.

„50 kilométerrel található Zalaegerszegen  az a gyermekorvosi ügyelet, ami jelen pillanatban így hétvégeken elérhető. Ezt nagyon sokan nem tudják elérni különböző okok miatt. Ezért a gyerekek biztonságos ellátása érdekében nagyon fontos volt, hogy ezt a péntek déltől hétfő reggelig tartó időszakot is egy gyerekszakorvosi ellátás fedje le. És örülünk neki, hogy a kormányzat visszaállította, és június elsejétől újraindul a gyermekorvosi ügyelet Keszthelyen.”

A régió településeit is megkeresték ahhoz, hogy sikerüljön visszaállítani Keszthelyre a gyermekorvosi ügyeletet. Manninger Jenő elmondta, nagy öröm, hogy az egészségügyi ellátás biztosított a városban.

„Ez a térség van akkora, hogy feltétlenül igazolt az, hogy szükség van gyermekorvosi ügyeletre. Tehát tulajdonképpen azt lehet mondani, hogy ez már a második intézkedés a szülészet és a nőgyógyászat után, amelyben biztosítják azt, hogy itt helyben Keszthelyen is legyen ellátás. Ez nekünk nagyon fontos, a város érdekében tovább fogunk harcolni. A szerződések határozott időre szólnak, de eddig mindig meghosszabbították és ebben bízhatunk is. Tehát nem egy rövid távú, hanem állandó megoldásra készülünk.”

A hétvégi és ünnepnapi gyermekorvosi ügyelet június elsején reggel 8 órakor kezdődik a Keszthelyi Kórházban.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek