Újra munkában – itthon van Ruzsics Ferenc

2014. március 14. (péntek)

Nem rákos beteg, nem amputálták a lábát és nem is vált el Ruzsics Ferenc. Keszthely város polgármestere tegnapelőtt térhetett haza a kaposvári kórházból három műtétje után és cáfolja a róla elterjedt híreszteléseket. Ruzsics Ferenc egy bakteriális fertőzés miatt esett át a csípőprotézis beültetése után még több műtéten. Jelenleg – ha csak korlátozott időtartamban is – de dolgozhat.

Keszthely város polgármestere közel két hónap után jöhetett haza Kaposvárról, ahol három műtéten esett át csípőprotézise miatt. A kórházból március 11-én engedték ki Ruzsics Ferencet, aki tegnap már munkába is állhatott.

A polgármester első műtétje január elején volt, amikor is csípőprotézist kapott. A műtéti seb azonban két hét után elfertőződött, ezért kétszer is fel kellett tárni és kitisztítani azt. Több hetet steril szobában kellett töltenie és antibiotikumos kezelést kapott, a fertőzés megszűnt, de sajnos a seb váladékozása még most sem.

„Amennyiben ez az állapot még fennmarad, további két műtéten kell átesnem. Ha így lesz, várhatóan április-május környékén tudok teljes lendülettel munkába állni.” – mondta el Ruzsics Ferenc, aki március 15-re való tekintettel jöhetett haza és ha rendbe jön a sebe, akkor nem kell újra kés alá feküdnie.

Ruzsics Ferenc otthon, illetve a kórházban is folyamatosan tájékozódott a város helyzetéről és kapcsolatot tartott a közvetlen kollégáival.

Távolléte alatt több híresztelés is szárnyra kelt, miszerint elvált, elköltözött, amputálták a lábát, vagy rákos beteg, ezeket mind cáfolja Ruzsics Ferenc. Egészségi állapota és az egyéb híresztelések egy olyan szóbeszédet is elindítottak, miszerint nem indul az őszi önkormányzati választásokon a polgármesteri székért.
„Ki fogok állni a polgármesteri tisztség megmérettetésén és remélem, hogy a város lakói ugyanolyan bizalommal tisztelnek meg, mint eddig is tették már két alkalommal. Igyekszem a városért mindent megtenni és tovább dolgozni.”

(forrás: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)