Újra vendégeket fogad a VSZK felújított kollégiuma

2010. július 9. (péntek)

Gyors munka eredményeként, alig egy hónap alatt újra lakható lett a keszthelyi VSZK kollégiuma. Az intézményben uniós támogatással több mint 200 millió forintos beruházás zajlik, melynek – az iskolaépület felújításán túl – fontos része a lakószobák és a közös helyiségek renoválása is.

A munkálatok május közepén kezdődtek meg, július első hétvégéjén pedig már vendégeknek adott szállást az intézmény. A kollégiumépület összes szobájának ablakait kicserélték, és mindegyiket szúnyoghálóval is ellátták. Új padlóburkolatot kaptak a helyiségek: a folyosókon erős igénybevételnek megfelelő járólapokra, a szobákban könnyen tisztítható PVC padlóra cserélték a korábbi burkolatot. Az egész épületben új beépített szekrényeket helyeztek el, egy szinten pedig teljes bútorcserére került sor a szobákban.

A kollégium földszintje immár akadálymentesen megközelíthető, a mozgássérült tanulók és vendégek számára két megfelelő szoba áll majd rendelkezésre. Az akadálymentesítést infokommunikációs eszközök (vezetőcsík, indukciós hurok és információs táblák) is kiegészítik az intézményben.

Végül a szükséges falfestés-mázolás is megtörtént, ezzel a belső munkálatok nagyrészt befejeződtek a kollégiumban.

Ezzel párhuzamosan zajlik a felújítás a főépületben és az udvaron is, a kivitelező KIVSZER Kft. munkatársai gyors ütemben dolgoznak. Várhatóan szeptemberben már a megújult iskolaépületben kezdhetik meg a tanévet a diákok.

Kapcsolódó írások:
Színvonalas szakképzés, korszerű körülmények közt