Újraélesztő és kékfényterápiás berendezés ajándékba

2013. február 21. (csütörtök)

Újszülött újraélesztő készüléket, valamint kékfény terápiás kezelésekhez alkalmazott lámpát kapott adományként a Keszthelyi Városi Kórház a K&H Banktól.

A két, összesen 1,1 millió forint értékű berendezést Juhász Péter, a bank keszthelyi fiókjának vezetője ünnepség keretében adta át az intézmény főigazgatójának, dr. Kvarda Attilának és dr. Mischl Olgának, a csecsemő- és gyermekosztály főorvosának. Elmondta: a K&H csoport Gyógyvarázs programja az elmúlt kilenc évben Zala megyében összesen több mint 13,5 millió forint értékben négy intézménynek adományozott olyan alapműszereket, melyek a mindennapokban nélkülözhetetlenek. A most átadott eszközöket a bank munkavállalóinak egy százalékos személyi jövedelemadójának felajánlásából sikerült megvásárolni.

Dr. Kvarda Attila főigazgató köszönetet mondva hangsúlyozta: a csecsemő és gyermekosztály műszerezettsége megfelel a jogszabályi előírásoknak, ennek ellenére azonban az eszközök kora miatt a fejlesztésekre szükség van. Örömét fejezte ki, hogy az ajándékba kapott berendezések a kis betegek gyógyítását és az orvosok hatékonyabb munkáját egyaránt szolgálják.

Dr. Mischl Olga megerősítette ezt, bemutatva az eszközök működését, s megköszönve, hogy a bank az elmúlt évek során már több alkalommal is segítette az osztály felszerelésének gyarapítását. A dolgozók gyűjtöttek, illetve adtak már könyveket és játékokat az osztálynak, és szerveztek szórakoztató programot is az intézményben.

(forrás, fotó: Monitor www.monitormagazin.hu)