Ülésezett a képviselőtestület

2023. május 25. (csütörtök)

Megtartotta májusi soros ülését Keszthely képviselőtestülete. A grémium meghallgatta az önkormányzati cégek, valamint a rendőrség és a katasztrófavédelem beszámolóit. Emellett döntöttek arról, hogy elektromos rollerbérlési lehetőséget biztosítanak a városban. A testület 26 nyílt és két zárt ügyet tárgyalt.

A tavalyi évi tevékenységükről számoltak be a szervezetek a város vezetői előtt. A rendőrség felszólalásából kiderült, hogy az elmúlt időszakban tovább javult a közbiztonság Keszthelyen. Nem csak a nyáron, hanem az év többi hónapjában is jelentős fejlődést tudott felmutatni a Keszthelyi Rendőrkapitányság. Elhangzott, jó volt az együttműködés a rendvédelmi szervek és az önkormányzat között, hiszen a közterület-figyelő kamerák nagyban segítették az egyenruhások munkáját.

„A 2022-es évben a város gyakorlatilag a béke szigete volt, de ezt a jelzőt, ezt az értékelést nyugodt szívvel kijelenthetem a további illetékességi területünkre is.” – mondta Dr. Andor László, a Keszthelyi Rendőrkapitányság  vezetője.

A beszámolók mellett fejlesztések is napirendre kerültek a testületi ülésen. A grémium módosította a közterület használatának szabályozásáról szóló rendeletet. Erre azért volt szükség, mert tovább szeretnék bővíteni a keszthelyi közösségi közlekedést. Ennek megfelelően a jövőben elektromos rollerek állnak forgalomba, amelyek nem csak a városlakókat, hanem az ide érkező turistákat is segítik majd. A járművek előre meghatározott sebességgel, a sétálóutcán 10km/h-val, a város többi részén 25 km/h-val haladhatnak.

„Egy bérelhető rendszert fognak kialakítani, egy nemzetközi referenciával rendelkező cég fog ilyet kialakítani. Ez az önkormányzatnak nem kerül pénzbe, itt mi tulajdonképpen csak a helyet biztosítjuk néhány helyen, ez kijelölésre vár. Nagyon fontos, hogy ezeket a rollereket olyan feltétellel engedtük, hogy ez egy olyan rendszer, ahol nem lehet a rollert elhagyni. Tehát csak ott tehetik le, ahol ki van jelölve a helye, és a sebességük is korlátozható lesz.” – tájékoztatott Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

Emellett összeget csoportosítottak át a Balatoni Bringakörút tervezésére. Manninger Jenő elmondta, a tényleges munkát az Építési Minisztérium végzi majd el, de az önkormányzatnak kell a tervmódosítást elkészítenie. A grémium 5 millió forinttal támogatja a Csány-Szendrey iskola új játszóterének megépítését. Pénzt biztosítanak az uszoda egy hónapos nyári nyitva tartásához az egyesületek sportolóinak versenyfelkészítése miatt.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10383-ulesezett-a-kepviselotestulet

Képek