Ünnepeltek a Borbarát Hölgyek

2014. február 11. (kedd)

Kilenc új taggal és megannyi köszöntéssel, ajándékkal ünnepelhette meg 15 éves fennállását a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete. A keszthelyi civil szervezet ez elmúlt években elkötelezett munkát végzett többek közt a balatoni és zalai borok megismertetéséért, a kulturált borfogyasztás hirdetéséért. Az egyesület tagjai a továbbiakban is szeretnék megtartani közkedvelt programjaikat, és megtölteni finom borokkal a vendégek poharát.

Olyan személyeket fogadott idén tagjai közé a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete mint, dr. Horváth Viktória turizmusért felelős helyettes államtitkár, dr. Horváth Teréz, Keszthely Város jegyzője (betegsége miatt nem tudott részt venni az avatáson), dr. Varga Andrea, a Keszthelyi Járási Hivatal vezetője, Pappné Beke Judit könyvtárigazgató, Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója, Péczeli Margit képzőművész, Hada Eszter, Horváth Ildikó és Emese Beáta. Az újdonsült borhölgyeket Vince-napi szőlőveszőkkel ütötték taggá és megeskették őket, hogy az egyesület céljait és hitvallását méltó módon képviselik.

A Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete nagyon jó kapcsolatokat ápol a különféle társrendekkel, akik mind el is jöttek, hogy ajándékokkal és jókívánságokkal köszöntsék a jubiláló szervezetet.
Az egyesület több mint 50 fős hölgykoszorúja Keszthelyen és vonzáskörzetében él, de vannak tagjaik Badacsonyból, Orosztonyból is. Mindannyiuk közös érdeke, hogy az idelátogató vendégek a lehető legjobb benyomásokkal, és élményekkel térjenek haza az üdülésükből. A Borbarát Hölgyek nevéhez olyan színvonalas programok kapcsolódnak, mint a Keszthelyi Karnevál, vagy a Harmonikagála és a Szüreti mulatságok.

„Hasonló lelkesedéssel vágunk bele a következő 15 évbe. Ha kell programokat szervezünk, vagy mások rendezvényein működünk közre” – mondta Nádler Józsefné, a civilszervezet elnöke.

A borszakmai rendezvények és magának a borkultúrának a terjesztése fontos küldetése az egyesületnek, ezért a jubileumi rendezvény keretében a bor és a gasztronómia kapcsolatáról tartott előadást Pampetrics György keszthelyi borkereskedő.
A borhoz nem csak érdekes gondolatok, hanem szép dallamok is társultak a Cserszegtomaji „Gyöngyös” Népdalkörnek köszönhetően.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)