Ünnepeltek a végzős asbóthosok

2023. január 16. (hétfő)

7 osztályból csaknem 130 diák mellére tűzték ki a szalagot az Asbóth Technikum ünnepségén. A szalagavató minden évben nagy mérföldkőnek számít a végzősök életében, amire sokat készülnek a diákok. Az intézmény vezetője hangsúlyozta, most jött el az időszak a diákok életében, hogy döntéseket hozzanak és kiálljanak a kitűzött célok elérése mellett.

Bécsi keringőt táncoltak a végzősök a szalagavatón, ezzel vette kezdetét az ünnepség a Csány-Szendrey iskola tornacsarnokában. A 7 osztály tanulóit alsóbb éves társaik köszöntötték az Asbóth 54. szalagavatóján. Csótár András igazgató beszédében kiemelte, a 7 osztályból 5 ágazati és 8 szakmai képzésben részesült tanulóit ünneplik. Felidézte azt is, hogy a világverseny eredmények is azt mutatják, hogy minőségi oktatásban részesülnek a diákok, aki pedig ebben az iskolában végez, az előnnyel indul a munkaerőpiacon. Emlékeztetett, a szalagot abban az életszakaszban viselik a diákok, amikor sok döntést kell meghozniuk az életben.

„A valóság az, hogy mindenért nagyon keményen meg kell majd dolgoznotok. Ezért javaslom, hogy már most éljetek céltudatosan, legyenek biztos és állandó pontok az életetekben, mint például a családotok. És ami nagyon fontos, legyetek mindig szerények és tisztelettudóak. Higgyétek el nekem, a sikert ezek fogják meghozni nektek.”

A szalagokat egyesével tűzték fel a végzősök ruháira az osztályfőnökök, a tanulók névsorát folyamatosan olvasták fel közben. A szalag szimbólum, mely mutatja, hogy sokaknak közeleg a búcsú az iskolai évektől. Emellett a felnőtté válást is jelképezi. Ezeket a gondolatokat emelte ki Nyúl Natália végzős tanuló búcsúbeszédében is.

„Szimbolizálja az iskolához való tartozást, az itt kapott gondoskodást. Tekintélyt ad, hiszen a szalag szemmel láthatóan sugallja, hogy viselője már túlvan a középiskolai tanulmányainak a nehezén. Ezzel párhuzamosan a gyerekkor lezárásának első mozzanata is a szalag feltűzése, hiszen már csak pár hónap választja el a végzős diákokat a ballagástól, az érettségitől és a szakmai vizsgáktól.”

A búcsúbeszéd után adták át a köszönetet jelképező virágokat szüleiknek, hozzátartozóiknak a végzősök. Közösen adták elő Koncz Zsuzsa: Köszönöm című dalát is.

A műsorban zongorajátékkal, tánccal és versekkel is kedveskedtek egymásnak és a megjelent vendégeknek a tanulók.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9960-unnepeltek-a-vegzos-asbothosok

Képek