Ünnepi hangulatban

2018. június 7. (csütörtök)

Keszthely Város 771 éves

Nagy érdeklődés mellett zajlottak a hétvégi koncertek és programok a Város napján. Szombaton Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, míg vasárnap a Csík Zenekar lépett a keszthelyi közönség elé. Utóbbi együttes már harminc éve működik, újonnan megfogalmazott céljuk, hogy arra neveljék az embereket, hogy büszkék legyenek hazájukra és népzenei kultúránkra.

Elsősorban 60-as évek dalait, igazi retró slágereket hozott el a keszthelyi közönségnek Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar. Az idén 15 éves együttes tagjai örömmel koncerteznek és pihennek a Balatonnál. Ezt jól példázza, hogy az egyik idén megjelent dalukba megéneklik Keszthelyt, Badacsonyt, Szigligetet és Gyenesdiást.

„Elég sok időt töltöttem tavaly lenn a Balaton-parton és főleg Badacsonyban. Nagyon szeretem ezt a Badacsony-Keszthely régiót…nagyon szeretem, úgyhogy arra gondoltunk, hogy akkor beleépítjük egy dalszövegbe, hogy ne csak a Nekem a Balaton a Riviéra legyen a balatoni dal, hanem legyen akkor még egy újabb verzió is” – mondta Marót Viki.

A rock and roll szólamokra sokan táncra is perdültek a szombat esti koncerten. A már ekkor is nagyszámú közönséget, azonban a vasárnapi nap felülmúlta. A Csík Zenekar koncertjére megtelt a színpad előtti tér. A népzenei együttes a rá jellemző igényes, sokszínű zenei világot prezentálta a közönségnek. A zenekarnak köszönhetően számos rajongó jött el a város napjára.

„Nagyon jól érzem magam itt és már voltam több Csík koncerten, Budapesten is. Nagyon szeretem őket és ezért jöttem el, hogy megnézzem újra őket” – nyilatkozta a közönség soraiból Ördög Annamária.

A Csík Zenekar idén ünnepli harminc éves fennállását. Az együttes a 2000-es évek elején kezdett nyitni a népzene mellett a mai világ ritmusaira. A Quimby és a Kispál és a Borz dalait feldolgozva egy kaput nyitottak a fiataloknak, amivel megismertették velük a népzenét is. Most új célt tűztek maguk elé a Kossuth-díjas együttes tagjai.

„Most azt szeretnénk, hogy ha egy kicsit arra tudnánk nevelni ez embereket, hogy jól, szépen, nyugodtan, igényesen éljenek és itt, és legyenek büszkék abban, hogy ez Magyarország és, hogy magyarok és hogy van mire büszkék lennünk, nem csak a népzenei kultúránk, hanem egyéb területen is” – mondta el televíziónknak Csík János, a zenekar vezetője.

A város napján nem csak koncertek, hanem vásárosok, pecsenyések, borházak és más vásári finomságok is várták az érdeklődőket három napon át a Fő téren.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8826/unnepi-hangulat/