Úsztak, futottak, kerékpároztak

2018. június 12. (kedd)

Keszthely Triathlon több mint 3000 versenyzővel

A 2018-as Keszthely Triathlon győztese kicsit több mint négy óra alatt teljesítette az előírt távot. A sportolók és a szervezők szerint is egy jó hangulatú versenyt sikerült lebonyolítani Keszthelyen. A szervező elmondták, hogy mintegy 3000 vendégéjszakát generál az európai színvonalú verseny.
Szombaton reggel 8 óra előtt nem sokkal a versenyzők nagy része már a vízben várta a triatlon startját. Sokan a kezdetek óta résztvevői a versenynek, olyanok is voltak azonban, akik először álltak rajtvonalhoz.

„Nekem ez az első alkalmam itt a keszthelyi versenyen. Előtte egy nagyatádi Ironmant teljesítettem, és a 30. születésnapomra kaptam a menyasszonyomtól ezt a nevezést, ezért vagyok itt.” – mondta az egyik versenyző, Mihályi Gábor.

A közép távon induló sportolóknak 1,9 kilométert kellett úszniuk. A nagyjából 23 fokos vízben kicsit több mint egy óra állt rendelkezésére a versenyzőknek, hogy partot érjenek. Innen a kerékpár depóba szaladtak a triatlonisták, hogy nekiinduljanak a 90 kilométeres távnak. Az út mentén is sokan szurkoltak a sportolóknak.

„Nézői szemmel is elég kemény, mert nézni is fárasztó őket. Nyilvánvaló, hogy elég alapos felkészülést kíván, bár az az igazság, hogy a mezőny második fele edzhetett volna többet is rá.” – tette hozzá az egyik szurkoló, Szabó Péter.

A kerékpárosok a 76-os úton tekertek Nagykapornak fele, így nem csak a távolsággal, hanem a zalai dombokkal is meg kellett küzdeniük. Sokakat a zuhogó eső is utolért, így a félmaratoni távnak már felfrissülve kezdhettek neki. A futók birtokba vették a sétálóutcát és a kastély parkot is, eddigre azonban már jelentősen szétszakadt a mezőny. A Balaton-parton lévő célszalagot első női versenyzőként Radka Vodickovának sikerült átszakítania.

A versenyző elmondta, ez egy remek verseny volt, nagyon jó volt a pálya és örül, hogy az időjárás is kedvező volt. Hozzátette, a szervezők változtattak a kerékpáros és a futópályán is, így még jobb volt, mint az elmúlt évben.

A férfiaknál az abszolút győztes kicsivel több mint 4 óra alatt teljesítette a távot. Jaroslav Kovacic elmondta, nagyon boldog, hiszen a harmadik alkalommal vesz részt a versenyen. Először az úszás, tavaly pedig a kerékpározás után adta fel a viadalt, idén azonban elsőként szakíthatta át a célszalagot.

A verseny szervezőinek az elmúlt hét viharos időjárása miatt több problémával is szembe kellett nézniük. Mindezek ellenére véleményük szerint idén is egy nagyon jó versenyt sikerült zárni.

„Szerintem elég jól sikerült. Volt jó pár nehezítő körülmény, főleg a pénteki vihar, ami tulajdonképpen az egész versenyközpontunkat lerombolta. Ezt szombat hajnalban állt neki az egész csapat újjáépíteni, de sikerült összehozni.” – emelte ki Viczián Gábor, a verseny főszervezője.

A szervezők jövőre is várják a versenyzőket Keszthelyre. A 2019-es triatlonon ismét szeretnének rekordot dönteni, így remélik, hogy az idei 3000 főt felülmúlva 4000 sportoló áll majd rajthoz.
http://tvkeszthely.hu/hirek/8843/usztak–futottak–kerekparoztak/