Utak, járdák, parkolók

2014. szeptember 21. (vasárnap)

Nyáron több járda- és útfelújítást végzett el az önkormányzat Keszthelyen, biztonságosabb és kényelmesebb mindennapi közlekedést biztosítva a városlakók számára.

Ruzsics Ferenc polgármester elmondta: a Kertvárosban található Tomaji sor burkolata régóta nagyon rossz minőségű, szétesett felületű volt, és nyomvályúk tették nehézkessé és balesetveszélyessé a közlekedést rajta. A városi költségvetés beruházási keretéből húszmillió forintot fordított az önkormányzat az út teljes aszfaltozására, új kiegyenlítő és kopóréteg leterítésére.

Az Életfa óvoda és iskola dolgozói, valamint a szülők igényeinek kiszolgálására, a balesetveszélyes parkolások megszüntetésére új várakozóhelyeket alakított ki a város a Vaszary Kolos utca elején. A beruházás kilencmillió forintba került.

A Bercsényi utcában, a Georgikon Majormúzeum előtt a járdát javíttatta ki az önkormányzat. Erre azért volt szükség, mert a helyi, helyközi és távolsági buszjáratok megállóinak áthelyezésével nagyobb gyalogosforgalom terelődött erre a szakaszra. A rossz állapotú járdarész felújítására kétmillió forintot költött a város.

– Emellett a napokban zajlik a város több közútjának felújítása és újraaszfaltozása – hangsúlyozta Ruzsics Ferenc. – A Kinizsi, a Ruszek, a Pázmány, a Zámor és a Bajcsy-Zsilinszky utcák újzámori szakasza kap aszfaltburkolatot, a Hóvirág és Lehel utca teljes hosszában megújul, a Malom utcának pedig egy rossz állapotú szakaszát javítják ki. Ezek költségét szintén az önkormányzat állja – tette hozzá a polgármester.