Útfelújítások a Zámorban és Kiskeszthelyen

2014. augusztus 18. (hétfő)

Öt útszakasz kap teljesen új burkolatot az Újzámor városrészben és további három utca javítását végzi el az önkormányzat Keszthelyen. Ruzsics Ferenc polgármester előterjesztésére a város képviselő-testülete pénteki rendkívüli ülésén tárgyalt erről.

A Semmelweis utca keleti oldaláról kiágazó utcarészek, a Kinizsi, a Ruszek, a Pázmány, a Zámor és a Bajcsy-Zsilinszky utcák utolsó szakasza jelenleg kavicsozott és mart aszfalt felületű, és a vízelvezetésük sem megoldott. Ezt a problémát orvosolja most az önkormányzat szilárd burkolat kialakításával, és az utcák mindkét oldalán nyílt csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítésével.
Ezzel egyidejűleg a Malom utca Ady és Lovassy utcák közötti szakaszán, valamint a Hóvirág és Lehel utcák teljes hosszában a meglévő aszfaltburkolat felújítását is elvégzi az önkormányzat.

A benyújtott terveket a Közlekedési Hatóság már engedélyezte, és a közbeszerzési eljárást is lefolytatta a város. A három beérkezett, érvényes ajánlat közül a keszthelyi Horváth-Ép Közmű-, Út- és Mélyépítő Kft. ajánlata volt a legkedvezőbb. A képviselő-testület a közbeszerzést eredményesnek hirdette ki, és felhatalmazta a polgármestert a vállalkozási szerződés aláírására a céggel.

A bruttó 78 millió forintos munkához a Zalai Balaton-part Víziközmű Társulat – mint az alapközművek kiépítője az újzámori városrészben – 15 millió forinttal járul hozzá, 63 millió forintot pedig saját költségvetéséből biztosít az önkormányzat.

A munkálatok már szeptember végére befejeződhetnek.