Útkeresők, útvesztők

2018. február 23. (péntek)

A középiskolásokra leselkedő veszélyekre hívta fel a figyelmet a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. Az Útkeresők, útvesztők című vetélkedőn a város középiskoláinak kilencedikes és tízedikes diákjai vettek részt, akik két napon keresztül hallgathattak előadásokat különböző témákban.
A közlekedést érintő szabályokról és a balesetmegelőzésről is hallhattak a középiskolás diákok a Balaton Színházban. Az Útkeresők, Útvesztők című vetélkedőn olyan témákról esett szó, mint a terhességmegelőzés, az életpályamodell vagy a drogprevenció. A középiskolások nagyon hasznosnak találták a programot, hiszen sok új információval gazdagodhattak.

„A drogokról hallottunk, az alkoholokról, és ez azért fontos igazából, mert az életben hasznos lehet, hogy a gyerekek ne nagyon fogyasszanak ilyet, mert ez káros a szervezetre. Pályaválasztással kapcsolatos előadást is hallottunk, hogy milyen pályákat lehetne választani. Ez azért jó, mert az életre, a következő életre is jó.” – mondta Héder Dorottya, a ZSzc Keszthelyi Vendéglátó Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának egyik tanulója.

A programot a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szervezi meg azzal a céllal, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a droghasználat és az alkoholfogyasztás veszélyeire. Emellett szó esik az ittas vezetésről, a biztonságos szexuális életről és a gyermekek, fiatalok jogairól is. A diákok minden állomáson 15 perces előadásokat hallgathattak a témákban.

„Kétévente kerül megrendezésre középiskolások számára. A rájuk leselkedő veszélyekkel próbáljuk szembesíteni őket és tanácsokat adni.” – tájékoztatott az egyik szervező, Dömötör Roland.

Az előadások után a diákok minden állomáson kitölthettek egy feladatlapot, számot adva ezzel mindarról, amit előtte hallottak. A vetélkedőn a város minden középiskolájából részt vettek a kilencedikes és tízedikes diákok több turnusban.

Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8563/utkeresok–utvesztok/