Utolsó rendes tanácskozását tartotta a jelenlegi testület

2019. szeptember 27. (péntek)

Utolsó rendes ülését tartotta ma a keszthelyi képviselő testület az októberi helyhatósági választások előtt. A város gazdasági társaságainak működése mellett számos pályázati téma is napirenden volt. A Kísérleti utcai tagóvoda építési beruházásának kivitelezőjéről döntés is született a tanácskozáson és arról is határoztak, hogy az önkormányzat jövőre is részt vesz a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázatban.
Napirenden voltak a város tulajdonában álló gazdasági társaságok első félévi gazdálkodásai. A HUSZ, a KETÉH, a VÜZ, a Városfejlesztő, valamint a Keszthelyi Televízió Kft-ék tájékoztatóit elfogadta a testület.

Döntöttek az idei költségvetés és a helyi építési szabályzat módosításáról és arról, hogy a város ezúttal is részt vesz a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázatban.

Részletes tájékoztató került a városatyák elé az önkormányzatot, intézményeit és gazdasági társaságait érintő nagyobb volumenű pályázatokról.

Az ülésen kiderült, hogy átalakítják az Új köztemető ravatalozóját. A grémium hozzájárult, hogy a KETÉH homlokrakodó gépet vásároljon. Kérelemmel fordult a testülethez az Alapellátási Intézet vezetője, illetve a Helikon Kastélymúzeum. Beszámoló is napirendre került a Keszthelyi Kilométerek tapasztalatairól.

Döntöttek a Kísérleti utcai tagóvoda építési beruházásának kivitelezőjéről, és arról, hogy konzorciumi együttműködés keretében pályázatot nyújtanak be a Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című felhívásra. A leromlott városi épületek rehabilitációja Keszthelyen című pályázati támogatás szerződését pedig megkötheti a település. fordulójában került a testületi tagok elé a térfigyelő kamerarendszer fejlesztésének előkészítéséről szóló napirend.

Bérleti- helyiséghasználati szerződésekről és ingatlanügyekről is tárgyaltak.

Sürgőségi pontként a Balaton Vívóklub kérelme és a kertvárosi belterületi csapadékvíz védelmi rendszer fejlesztése is napirendre került. Zárt ülésen téma volt a városi könyvtár igazgatói feladatinak ellátása, és a Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány tisztségviselőinek ügye.

Az ülésről készült felvételt teljes hosszában megtekinthetik hétfőn, a Keszthelyi szemmelt követően az Önkormányzati Híradóban.
https://tvkeszthely.hu/hirek/6438-utolso-rendes-tanacskozasat-tartotta-a-jelenlegi-testulet?fbclid=IwAR1ilomUIsAgUhsuxdm45xDyn2Q-1yFOuONkIlthDihug0MknOe6xqjwe6w