Üzemel a piaci parkoló

2011. május 20. (péntek)

Május 16-ától teljes üzemben működik a piac területén a P1 jelű belvárosi nagyparkoló. A ki- és behajtás az Unterberger utcai bejáraton történik, az utca alsó szakasza kétirányú lett.

Az Arany János utca felől az autós közlekedés nem lehetséges, de a gyalogosforgalom zavartalan marad. Kérjük, hogy a balesetek elkerülése érdekében figyeljék a forgalomtechnikai táblákat és ne rutinból közlekedjenek!

Szerdánként a területen nem lehet parkolni, behajtás csak a piacfelügyelet engedélyével történhet. Szombaton a piac alsó fele üzemel parkolóként, a hét többi napján a teljes terület. A városvezetés ígéretének megfelelően a várakozás első órája ingyenes lesz, utána – a belvárosi tarifák szerint – minden megkezdett óra díja 320 Ft. Lehetőség lesz napijegy váltására, és igazolványuk bemutatása esetén a mozgássérültek továbbra is díjmentességet élveznek.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a piac területén található, kommunális hulladékgyűjtő kukák az árusok számára használatosak, lakossági szemételhelyezés azokban nem engedélyezett! A piac területét kamerák figyelik és büntetésre számíthat, aki megszegi a szabályt. A piaci szelektív gyűjtőszigeten természetesen továbbra is várjuk a lakossági gyűjtésből származó újrahasznosítható hulladékokat.

Kapcsolódó hírek:
Változó parkolás, turistabarát újdonságok
A biztonságos közlekedésért
Megszűnik az autós áthajtás a Fő tér egy újabb részén
Márciustól megváltozott a belváros közlekedése
Belváros-program – márciustól felpörögnek az események
Új közlekedési és turisztikai információs rendszer épül