Vackor is bemutatkozott a Majorbéli Pikniken

2024. április 1. (hétfő)
KesztHelyi identitás

A húsvét jegyében a hagyományos Majorbéli Piknikkel nyitotta meg kapuit a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely Élménygazdasága. Különböző játékokkal készültek a családoknak, az állatok is nagyon népszerűek voltak a látogatók körében.

A jószágokat is meg lehetett etetni az Élménygazdaságban. Ilka és Bársony, a két kárpáti borzderes tehén mellett a juhok is szívesen fogadták a csemegét. A közönségkedvenc csacsi, Füge a simogatást is megengedte. A húsvétra való tekintettel nyuszikat is lehetett csodálni. Ezen a napon mutatkozott be Vackor, a kis pulikutya, aki rögtön belopta magát mindenki szívébe. A szervezők családi kincskereső játékkal is készültek, melyet szívesen próbáltak ki a látogatók. Összesen 10 helyszínt kellett megtalálniuk.

„Tavaly is voltunk már kinn, tavaly is nagyon-nagyon sikeres volt és az idei év is úgy néz ki, hogy nagyon tetszik a gyerekeknek. Vannak ilyen találós kérdések, most ennek a megfejtésén vagyunk éppen. Legalább megismerik a gyerekek a régi tanyasi környezetet, egy kicsit a régi növényeket, meglátják itt a régi népszokásokat. Nagyon sikeres, tavaly is nagyon jó volt és azért is jöttünk vissza, mert nagyon tetszik.” – osztotta meg Tajti Tibor.

Locsolóversmondó versenyt is hirdettek a piknikre. A bátor jelentkezők szebbnél szebb költeményekkel kápráztatták el a közönséget. Kézműveskedéssel is készültek a szervezők, húsvéti dekorációkat lehetett alkotni. A szezonnyitó rendezvény mindig nagyon népszerű a majorban, ez idén sem volt másképp. Az intézményben a későbbi programokra is folyamatosan készülnek, jó szezonra számítanak.

„Az idei szezonban a kiállításaink április végén nyitnak. Megtartjuk a nagy rendezvényeinket, mint a géptalálkozó, a Múzeumok Éjszakáját nagyon várjuk és az Őszi Fesztivál keretében is megrendezésre kerülnek a nagy rendezvények. Holnapi naptól indul a múzeumpedagógiai-szezonunk. A hat héten át tartó nyári táborainkra pedig már hetekkel ezelőtt beteltek a helyek, úgyhogy látva az eddigi rendezvénynek a sikerét nagyon pozitívan tekintünk az idei év elé.”  – mondta el Rajnai Virág Éva kiállítóhely-vezető.

A látogatóknak ajándékkal kedveskedtek. Kemencében sült kalácsot és házi kakaót kaptak az érdeklődők, amelyeket szívesen fogyasztottak el a helyszínen.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek