Vállalkozói információs Nap Keszthelyen

2020. augusztus 6. (csütörtök)

A Család és KarrierPONT információs napjának célja az volt, hogy segítse a vállalkozókat és munkavállalókat is kiemelt figyelmet fordítva a családok és a nők helyzetére.

A jelenlegi uniós pályázatokról, az adókedvezményekről és az atipikus foglalkoztatásról is szó esett kedden a vállalkozói információs napon.

A koronavírus-járvány miatt a Polgármesteri Hivatalban is változott a munkavégzés rendje. Az úgynevezett atipikus foglalkoztatással többen otthoni munkavégzés keretében látták el feladataikat.

Az atipikus foglalkoztatásról és annak előnyeiről tartott előadást a vállalkozói információs napon kedden délelőtt dr. Gábor Hajnalka, Keszthely Város jegyzője. Elhangzott, a home office mellett idetartozik a részmunkaidős, a határozott és a bedolgozói munkaviszony, valamint a munkaerő-kölcsönzés is. Ezek közös jellemzője, hogy rugalmasak, családbarátok, így a kisgyermekes édesanyáknak is megfelelőek lehetnek. Vozár Péterné alpolgármester az eseményen kiemelte, az önkormányzat elkötelezett abban, hogy a családokat segítse. Ehhez hozzátartozik, hogy a nők munkába állásának támogatása is.

„Itt szeretnénk felhívni a figyelmet a vállalkozóknak arra is, hogy különböző rugalmas munkaformák léteznek. Próbáljanak odafigyelni a gyermekes, családos hölgyekre. Ezzel is segítve, hogy ők sikeresebbek, eredményesebbek lehessenek. Nagyon fontos megemlíteni, itt a támogató családi hátteret, amely nagyon-nagyon fontos minden nő számára.”

A programon a jelenlévők az aktuális pályázatokról is hallhattak. Varga Gábor, a Zalaegerszegi Széchenyi Programiroda tanácsadója ismertette, hogy az év végéhez közeledve egyre kevesebb Széchenyi 2020-as pályázatot lehet beadni. Jelenleg az energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatására lehet pályázni, valamint a KKV-k számára hitelkonstrukció és likviditási kölcsön is elérhető még. A Család- és KarrierPONT szervezte meg a vállalkozói információs napot, melynek célja, hogy hasznos információkkal lássák el az érdeklődőket.

„A keszthelyi Család és KarrierPONT célja az atipikus foglalkoztatásnak a népszerűsítése. Az előadókat úgy válogattuk össze, hogy a vállalkozóknak bővebb ismereteket nyújtsanak a környéken mind az adózással, mind pedig a pályázati lehetőségekkel kapcsolatosan.” – ismertette Németh Veronika projektmenedzser.

Az információs napra a környékbeli szakemberek, vállalkozók kaptak meghívást, akik ezek mellett a családi adókedvezményekről is hallhattak hasznos információkat.

https://tvkeszthely.hu/hirek/7298-vallalkozoi-informacios-napot-tartottak-keszthelyen

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV