Vállalkozókat segít a Zalai Paktum

2019. május 11. (szombat)

Helyi termelők segítése, bértámogatás, külföldi cégekkel való együttműködési pályázatok. Ezekről tartottak előadást a Zalai Innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítása nevű TOP-os pályázat hatodik találkozóján Keszthelyen a Balaton Színházban. A projekt keretein belül beszámoltak az eddig elért eredményekről, valamint a kis- és középvállalkozók további támogatási lehetőségeiről is.
A vállalkozók támogatási lehetőségeiről is tájékozódhatott a közönség a konferencián. Mint elhangzott, Zala megyében folyamatosan csökken a regisztrált munkanélküliek száma és egyre többen válnak vállalkozóvá. Őket több területen is tudják segíteni a különböző pályázatok, melyek hazai és uniós forrásokból valósulhatnak meg.

„Kiemelném, és legfontosabb, mert sokan elfelejtik a tanácsadást, hiszen ugye mi tanácsot is adunk. Attól, hogy valaki bejön hozzánk és azt szoktam mondani, hogy úgy még senki nem ment el tőlünk, hogy ne ment volna el olyan információval, ami esetleg ne lett volna használható a részére. Emellett természetesen finanszírozási formákat, aztán különböző csatlakozási lehetőségeket, külföldi partnerkeresést kiemelném, innovációs tanácsadást kaphatnak.” – mondta el Nagy András.

Az eseményen szó esett a jelenlegi eredményekről is. A Keszthely és térségi paktum irányítócsoportjának elnöke, Nagy Bálint kifejtette, a város életében két területet tart fontosnak, a családok és a kisvállalkozók védelmét. A két szegmens összefügg egymással, hiszen a vállalkozók munkahelyeket tudnak teremteni, így esetekben a családtagoknak nem kell más településekre ingázni.

„Már a ’18-as évben megkezdett működésből, már 50 fő az, akit eddig a jelen pillanatig elértünk ügyfélként. Ezenfelül 7 fő vállalkozóvá válását segítette már maga ez a projekt és 26 fő az, aki a bérköltségi illetve bértámogatásban részesült, illetve a projektnek köszönhetően az elhelyezkedése meg tudott valósulni, illetve segíteni tudtak az elhelyezkedésében.”

A tervek szerint hamarosan a megye helyi termelőit is támogatni kívánja a paktum. Hamarosan egy online katalógus lesz elérhető a terményekről, a vállalkozókról és elérhetőségekről, ami megkönnyítheti mind a vásárlók, mind az eladók helyzetét. Ezzel pedig lehetőséget biztosíthatnak a kistermelők részére is, hogy könnyebben jelenhessenek meg egy egységes és nagyobb piacon.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6018-vallalkozokat-segit-a-zalai-paktum?fbclid=IwAR3HFwFSSiX_m-uKKmw53Ga3IZd3HQkcy43j_b3ZRpbDo_2eOr9dXF4Wrwc