Változás a hulladékszállítás rendszerében

2017. szeptember 25. (hétfő)

Változások a hulladékszállítás rendszerében

Átalakulás zajlik a hulladékszállítás rendszerében Keszthelyen. Ám nem csak helyi, hanem országos folyamat történik az ágazatban. Ennek egyik elemeként október elsejétől a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. végzi a szállítást a városban. Ez elsősorban adminisztratív változás lesz.
A HUSZ Nonprofit Kft. dolgozói végzik a hulladékszállítást Keszthelyen. Október elsejétől a cég alvállalkozóként végzi ugyanezt a tevékenységet a Zalai Közszolgáltató Nonprofit kft.-vel kötött megállapodás alapján. A változás fő célja, hogy egy hosszabb folyamat végén a jövőben térségi szemléletben legyen optimalizálva a hulladékgazdálkodás.

„A változások célja nyilván az, egyfajta térségi szemléletet megvalósítva, hogy optimalizáljuk majd a tevékenységnek a gazdasági-hatékonysági mutatóit, ezek a későbbi tervek között szerepelnek. Egyelőre – igazodva a törvényi szabályozáshoz – ezt a lépést kellett meglépnie mind a városnak, mind pedig a cégnek. Fontos tehát tudni, hogy a hulladékszállítási rend – a korábbiakban meghirdetettek szerint – változatlanul érvényben van.” – nyilatkozta Kőrös László, a HUSZ Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Ugyanezekkel a gépkocsikkal, dolgozókkal; valamint változatlan menetrend szerint és a díjak emelkedése vagy csökkenése nélkül zajlik a hulladék elszállítása októbertől is. A térségi szemlélet érdekében lezajló változás egy hosszabb folyamat lesz, ennek most a felénél tartanak.

Fél éve zajlanak az egyeztető tárgyalások a szakemberekkel és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-vel. – mondta el Nagy Bálint alpolgármester. A HUSZ Nonprofit Kft. ügyvezetőjével közösen dolgoznak az előkészítésen.

„A célunk az az, hogy a keszthelyi emberek számára is érezhető javulás legyen a hulladékgazdálkodásban, illetve a hulladékszállítás tekintetében. Az árak nyilván azok a rezsicsökkentés eredményeként nem fognak emelkedni. A szolgáltatás minőségében szeretnénk további javulásokat elérni, illetve amit még fontosnak tartunk, az az, hogy a keszthelyi munkahelyek a hulladékgazdálkodásban, illetve a KETÉH telepen, a meglévő munkahelyek azok megmaradjanak, lehetőség szerint akár újabb munkahelyek létesüljenek.” – mondta el Nagy Bálint, alpolgármester.

A hulladékgazdálkodás országos átalakítása a jövő évben érhet majd véget. A lakosság csak pozitív hozadékát láthatja ennek, a szakemberek ugyanis a szolgáltatás javulását várják a megtett lépésektől.

Forrás: Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió
http://tvkeszthely.hu/hirek/8234/valtozasok-a-hulladekszallitas-rendszereben/