Várja leendő elsőseit a Ranolder iskola

2022. március 21. (hétfő)

Nyílt napon ismerhették meg a Ranolder iskolát a leendő elsősök és szüleik. A tanító nénik játékos feladatokkal várták az óvodásokat. Az intézmény vezetése nem csak a vallásos, hanem a keresztény értékek iránt nyitott családok gyermekeit is várja. A beiratkozás április 21-én és 22-én lesz.

Tánccal és jó hangulattal várták az óvodásokat a Ranolderbe. Az iskola célja az volt, hogy a leendő elsősök és szüleik megismerjék a tanítókat és az intézményt.

Miért kell iskolába menni? – Hogy okosak legyünk – mondta Kupár Gréta.

Játékos feladatokkal készültek a tanító nénik: találós kérdés, kirakós és ügyességi játék is volt. A tanítónők szerint is hasznos ez a program. A szülők és gyerekek mellett a pedagógusok számára is nagy izgalom egy új, elsős osztály fogadása.

Rádi Adrienn tanító: „Én azt tapasztaltam munkám során, hogy a gyerekeknek – mondhatni – a második anyukájuk leszünk itt az iskolában. Legfontosabb az, hogy sok-sok szeretetet kapnak tőlünk a gyerekek és azzal tudjuk a kis kapcsolatainkat építeni egymással.”

Az ovis délelőtt hagyományos program az intézményben. A járvány miatt az online térbe szorult a rendezvény. Most viszont személyesen tájékozódhattak a szülők az iskoláról.

„Megismertük a tanító néniket, a gyerek is megismerte a tanító néniket és neki tetszett ez a légkör, meg a játszótér, a pálya, minden. Ilyenkor azért ha vannak ilyen nyílt napok, akkor könnyebben dönt a szülő” – vélekedett Takácsné Marai Szilvia.

A Ranolderben folyó nevelés alapja a keresztény értékrend. Pedagógiai programuk is az öt alapértékre épült: a szentre, igazra, tudásra, szépre és jóra.

Őry Gábor igazgató: „Nem csak azoknak van helye a Ranolder iskolában, akik vallásosak, hanem akik esetleg nem elutasítóak és érdeklődőek, kíváncsiak, nyitottak ez iránt és mi pedig úgy vagyunk velük, hogy bárkivel szívesen megismertetjük ezt a világot.”

A Ranolder iskola azért is lehet csábító a szülőknek, mert nagyszabású fejlesztés előtt áll az intézmény. A fenntartó Veszprémi Érsekség felújítja a belső teret, illetve tornacsarnokot és uszodát épít a szomszédos Sörház területén.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8925-varja-leendo-elsoseit-a-ranolder-iskola