Városi pedagógusnap

2011. június 3. (péntek)

A hagyományokhoz híven Keszthely összes oktatási és nevelési intézménye meghívást kapott városi pedagógusnapra. A Balaton Színházban ünnepi műsorral kedveskedtek a megjelent pedagógusnak.

A rendezvényen Ruzsics Ferenc polgármester köszöntötte a pedagógusokat, méltatva munkájukat, majd Csótár András, az Oktatási, Kulturális és Ifjúsági Bizottság elnöke osztotta meg gondolatait kollégáival.

Keszthely Város Önkormányzata fontosnak tartja az oktató- és nevelőmunkában dolgozók elismerését. A keszthelyi intézményekben kiváló munkát végző pedagógusok elismerésére a tavalyihoz hasonlóan idén is 5,5 millió forintot különített el költségvetésében az önkormányzat. Két éve emelte csaknem duplájára az erre szánt keretet a képviselőtestület, és egyúttal kiterjesztette a jutalmazottak körét a keszthelyi székhelyű, de nem önkormányzati fenntartású oktatási intézmények dolgozóira is. Hogy a pedagógusok minél nagyobb anyagi elismerésben részesülhessenek, az önkormányzat étkezési utalvány formájában biztosítja számukra a jutalmat. Idén 86 kiváló pedagógus és kulturális szakember részesülhetett elismerésben a városi pedagógusnapon.

Az ünnepi műsorban az Életfa és a Zöldmező Utcai Általános Iskola, valamint a Goldmark Károly Művelődési Központ működött közre.

Kapcsolódó írások:
Réthelyi Miklós: első a pedagógusok rangjának visszaadása
Digitális táblák a keszthelyi iskoláknak
Laptopok segítik a tanulást a VSZK-ban
Korszerű informatikai eszközcsomag a keszthelyi iskoláknak
Minőségi oktatás, korszerű eszközökkel (VSZK)
Az elmúlt évek legjelentősebb iskolafejlesztése valósult meg Keszthelyen
Akadálymentes a Közgazdasági Szakközépiskola
Akadálymentes a Zöldmező utcai Iskola