Városi Szilveszter 2018

2019. január 3. (csütörtök)

Sokan töltötték az év utolsó óráit Keszthelyen a hagyományos Városi Szilveszteren. A Fő téren szórakoztató program, éjfélkor tűzijáték várta az óév búcsúztatókat és az új év köszöntőket. Shut up and Dance zenekar és Nika koncertjét élvezhették a szilveszterezők.
A Fő téren a város szilveszteri partyján a Shut up and Dance zenekar ismerős slágereket játszott. Szólt a pop, a rock az ismerős dallamok. Este tíz óra után egyre többen érkeztek, hogy baráti társasággal, családdal a szabadban búcsúztassák az óévet. Vidáman, borozgatva, jelmezbe öltözve. Egy kicsit visszatekintettek, tervezgettek.

„Új évi fogadalom nem lesz. Rosszabb nem lesz mint ez az év volt, ezt megfogadom ez biztos.”- mondta vidáman Budai Örs.

Az emberek a karácsonyi nagy lakomák után inkább csak iszogattak. Bár nem volt dermesztő hideg Szilveszter éjszakáján a forralt bort szívesen fogyasztották az emberek. Egy jó pohár bor mellett mondták el mit is várnak a 2019 évtől.

„A koromnál fogva csak azt, hogy továbbra is így tartson ki az egészségem és ezt kívánom mindenkinek. Jó egészséget és sikerekben gazdag új évet! Ugyanis egyszerűen valószínű, hogy egy tibeti valaki mondta, hogy nem érti az embereket, mert fiatal korukban mindent a pénzért hajhásznak, mindent ráfordítanak. Idősebb korukban meg minden megszerzett pénzüket az egészségük megőrzésére, javítására fordítják. Én azt mondom őrizzük meg ami van, vigyázzunk arra ami tökéletes.”- mondta a Kurucz József.

Szilveszter, az a nap amikor mindenki ünnepel. Kicsik, nagyok mert az évnek ezen a napján szinte már berögzült szokás a közös ünneplés. A keszthelyi városi szilveszter is hagyománnyá vált.

„Én szeretem ezt a várost, imádom, itt nőttem fel, jók a rendezvények. Fogadalmat nem teszek, de szeretném azt, hogy minden lépéssel előrébb kerülnék. S szeretném, ha minden ember boldog és békés új évet kezdene magának.”- így vélekedett a keszthelyi Luthár Ferenc.

A szilveszteri hangulatban többen is elmondták jókívánságukat.

„Minden nagyon jó, mindenki érezze jól magát, a rock and roll legyen velünk.”- Gőcze Gábor

Az év fordulójára megtelt a tér, fokozódott a hangulat. Éjfélkor egymást köszöntötték a szilveszterezők, s elindult a tűzijáték. A belvárosi utcákból, a város Fő teréről mindenhonnan gyönyörű fény árasztotta el Keszthelyt köszöntve az új, 2019. évet.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
http://tvkeszthely.hu/hirek/9351/varosi-szilveszter/?fbclid=IwAR3PShfemtmjfPXL4dUM1_TgfXKBA9hiuMvmLA_Hmu3olYDG8-2efyw3GlA