Vásári forgatag és környezetvédelmi bemutató a főtéren

2012. július 17. (kedd)

Keszthely megújult főtere helyi termelői piacnak és kézművesvásárnak ad otthont július 27-én. A program környezetvédelmi bemutatóval egészül ki.

14 órától a Vajda János Gimnázium és a Polgármesteri Hivatal közötti területen helyi vagy településünkhöz közel élő termelőket és kézműveseket felvonultató vásári forgatagot rendez a VÜZ Nonprofit Kft. A helyszínen az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a kézműves termékek elkészítésének folyamatába és mindent megtudhatnak a házilag készített finomságok előállításának mesterfogásairól. A környékbeli árusok bemutatkozási lehetőséget kapnak a felállított pódiumon, kedvenc termelőjével most személyesen is megismerkedhet! A gyerekek nagy örömére Tüsi bohóc is ellátogat a vásárba.

A rendezvényen bemutatkoznak a környezetvédelemmel foglalkozó helyi és környékbeli szervezetek is. A Szentháromság-szobor környékén a fiatalabbak számára ÖKO-játszóházat állítanak fel, és minden korosztály érdekes előadásokat hallgathat a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület előadásában az UV-sugárzásról, zöldterületeink fontosságáról és egyéb, környezetünket érintő témákról. A helyszínen lehetőség nyílik épületenergetikai gyorsteszt elvégzésére, melyből néhány adat megadásával kiderül, lakóháza energetikai szempontból mennyire hatékony, hogyan lehetne javítani rajta. Közelebbről is megismerkedhet városunk hulladékszállítási rendszerével, szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tudását változatos feladatlapok kitöltésével tesztelheti. A helyes megfejtők apró meglepetésekben részesülnek! A délutánt további programok színesítik, természetesen a mozgás, a sport sem hiányozhat rendezvényről.


Kapcsolódó cikkek:
Hogyan gyűjtünk szelektíven?
Mi történik a sárga zsákban gyűjtött hulladékokkal?
Sikeres zöldkomposzt-akció
Mit vihetünk a szelektív gyűjtőszigetre?
Mi történik a sárga zsákban gyűjtött hulladékkal?
Felvették a kesztyűt Keszthelyen is
Legyünk válogatósak – hulladékkezelési tapasztalatok
Arany Hangya hulladékgazdálkodási díj Keszthelynek
A szelektív hulladék útja