Vasárnap a Keszthelyi Kilométerekkel zárul a 4RUN Félmaraton sorozat

2011. június 2. (csütörtök)

Június 5-én negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Keszthelyi Kilométerek utcai futóverseny, melynek kiírásában maraton, félmaraton egyéni és váltó számok szerepelnek. Az előzetes nevezési lista alapján mintegy hétszázan regisztráltak; a futók mellett – az előző évekhez hasonlóan – kerekes-székes és hand bike-os versenyzőkre is számítanak a szervezők. Az esemény az Önkéntesség Európai Évének jegyében telik.

A verseny fővédnöke Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportügyekért felelős helyettes államtitkára. A viadal útvonala Keszthely és a környező települések utcáin vezet; érintve a Balaton-partot és a Festetics-kastélyt. A rajtra Keszthely főterén, vasárnap reggel tíz órakor – ingyenes nevezés mellett a kerekes-székeseknek 9.50-kor – kerül sor. A verseny előtti este szabadtéri tésztapartin várják a versenyzőket a szervezők, a keszthelyi sétáló utcában.

Mint Bedő Beáta, a 4RUN Félmaraton sorozat záró állomásának főszervezője elmondta, jelentős forgalomkorlátozásokra lehet számítani a verseny ideje alatt délelőtt fél tíz és délután fél négy között. – Félpályás és teljes útlezárások várhatók a belvárosban és a Balaton-parton. A Keszthely és Vonyarcvashegy közti vasúti forgalom ez idő alatt szünetel, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják.

A Keszthelyi Kilométerek nívós megrendezésében jelentős szerepük van az önkéntesek munkájának. – Idén az esemény, az Önkéntesség Európai Évében, az Önkéntesek Hete programsorozat keretében valósul meg. A hétvégén több mint 150 fő önkéntes munkája segíti a verseny színvonalas lebonyolítását – tette hozzá a főszervező.

A 4RUN Félmaraton sorozat a márciusi, debreceni Rotary Félmaraton és a májusi, szekszárdi Borvidék Félmaraton utáni állomásként, Keszthelyen záródik; a Balaton-parti városban a szervezők összetett győzteseket is hirdetnek. A tabellát két futam után Juhász Péter és Csatári Mónika Melitta vezeti.

A pályát bemutató videó: http://vimeo.com/23622070
Útvonal: http://www.keszthelyikilometerek.hu/2011/pic/kkterkep2011.pdf
Bővebb információk: www.keszthelyikilometerek.hu.

Kapcsolódó írások:
Szekeres Pál a Keszthelyi Kilométerek fővédnöke
Görög Veronika lehet a Keszthelyi Kilométerek egyik favoritja
Sportolókat és sportembereket tüntettek ki Keszthelyen
4run: főszervezők, akik nem csak szerveznek, futnak is
Új sorozat a futónaptárban: 4run félmaraton sorozat
Keszthelyi vasemberek klubja
Keszthelyi Kilométerek félmaraton, maraton 2010