Vasárnap zárul a Keszthelyi Kilométerek előnevezése – a verseny idején útlezárások várhatók

2015. május 8. (péntek)

Az idén nyolcesztendős Intersport Keszthelyi Kilométerek futóverseny különböző távjaira az előnevezéseket május 10-én (vasárnap) éjfélig lehet leadni az online rendszerben és a keszthelyi Balaton Színházban. A pünkösdi hétvégén a család minden tagja megtalálja a számára érdekes programokat a Balaton-parti fesztivál alkalmával. A településen és annak környékén útlezárások várhatók.

Május 23-án, szombaton délután 18 gyermekfutam, tésztaparti és a Compact Disco koncertje, vasárnap 2,5 km, 5 km, 21 km és 42 km várja a futókat.

A szervezők tájékoztatása alapján amellett, hogy a keszthelyi Fő tér az egész pünkösdi hétvégén le lesz zárva az autóforgalom elől, vasárnap délelőtt és délután a város egész területén további forgalomkorlátozásokra lehet számítani.
Május 24-én vasárnap délelőtt a belvárosban a Sörház, Kossuth, Helikon és Balaton utcát érinti lezárás 9.45 – 13.30-ig; délután tíz és fél kilométeres forgalomkorlátozás lesz érvényben a félmaraton és a maraton futóverseny idején 15.30 – 21.30 óráig. Teljes pályás lezárás lesz a Kastély és a Lehel utcában, valamint a Tapolcai út teljes hosszán. Gyenesdiáson félpályás lezárás érinti a Kereskedők útját, az Avar vezér, Béke, Kapernaum és Széchenyi utcát. Keszthelyre visszaérve félpályás korlátozás lesz a Toldi és Apát utcán, a Balaton-partra vezető úton, valamint teljesen lezárják az Erzsébet királyné utcát.

Az Intersport Keszthelyi Kilométerek indulóinak száma várhatóan ismét emelkedni fog, így egyre jelentősebb turisztikai eseménnyé emeli a keszthelyi sportrendezvényt. A szervezők több mint kétezer résztvevőre számítanak a két nap során.

Keszthely Kapitány szuperhős az idei rendezvény jelképe, aki, mind a gyermekeket, mind a felnőtteket motiválni fogja a különböző távú versenyek alkalmával.

Bővebb információ, versenykiírás és nevezés: www.keszthelyikilometerek.hu