Vasárnapi lelki séta

2019. október 24. (csütörtök)

Minden hónap harmadik hét végéjén lelki sétára indulnak a hívek a Karmelita bazilikából. A vasárnap délelőtti szentmisét követően a lelkiségben, a csend szellemet építő nyugalmában sétáltak a Helikon parkba ahol pár perben imádkoztak a lelki egészségért.
A Karmelita bazilika Kis Szent Teréz Plébániájától indultak el a vasárnapi lelki séta résztvevői. Ki babakocsit tolva,ki nordic walking bottal sétált . Az Ady és a Lovassy Sándor utcán át érték el a Helikon park bejáratát. Fodor János plébános hívta rövid imára a kis csapat tagjait.A séta egészségre gyakorolt hatása mellett a lélek megújulása nagyon fontos emelte ki az embereknek Fodor János.

„A II.Vatikáni zsinat nagyon szépen megfogalmazza,hogy az egyház valójában az egész emberrel foglalkozik. A testével, a lelkével és a pszichéjével. S nagyon vágytunk arra,hogy találjunk egy olyan közös teret ahol az egész ember valamilyen közös mozgásban van, vagy zarándoklatban van azért,hogy találkozni tudjon az Istennel.”-mondta Dr. Fodor János plébános.

A csendes perceket követően az emberek elindultak a parkba egy rövid sétára,hogy a lelki egészség fenntartásához szükséges energiát biztosítsák szervezetüknek. Megerőltetés nélkül, lassan sétáltak. Akadt olyan gyalogló aki örömmel mondta el,hogyan került kapcsolatba a közösséggel.

„Én véletlenül kerültem ide, nem vagyok egy nagyon nagy templomba járó – tudja János atya is – kihirdették,mint ahogy most is,hogy lesz ez a séta – az előző vasárnapon – és felkeltette a kíváncsiságomat,hogy milyen lehet. Mert ez nekem sokkal többet jelent,egy ilyen alkalom mint egy bármilyen más alkalom a templomban. Valahogy élőbbnek érzem.”- mondta Antal Éva résztvevő.

A legközelebbi lelki sétára november harmadik hetében, vasárnap a 10 órai szentmisét követően kerül sor.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/6510-vasarnapi-lelki-seta?fbclid=IwAR1piU77FzOfB9xmI-peTlnNCfCgR9AGGqESW-9zfn39x8KXtWPyyp9dvt8