Vedd el! Vedd fel!

2023. június 9. (péntek)
KesztHelyi identitás

Mentőmellényállványt telepítettek a Városi Strandon. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata még Gyenesdiáson és Balatonlellén helyezett most ki ingyenesen használható mentőmellényeket. Az első állványokat tavaly nyáron létesítették, ezeknél pótolták és javították a hiányzó darabokat. A mostani beruházást a Balaton Fejlesztési Tanács támogatta.

Az állványokon 12 darab különböző méretű, gyermeknek való mentőmellény található.A biztonsági eszközt bárki leakaszthatja és ráadhatja a gyermekére. Utána csak vissza kell tenni. A Városi Strand mellett a Diási Játékstrandra és a balatonlellei a BL YachtClub kikötőjébe telepítettek most ilyen állványokat.

„Azt gondolom, hogy egyre inkább benne van a köztudatban és az emberek egyre inkább használják, ami egy nagyon jó dolog, hiszen nekünk is egy hatalmas segítség, ha valakit úgy kell menteni, hogy mentőmellény van rajta” – nyilatkozta Szijártó Laura vízimentő.

Az első mentőmellényállványokat tavaly nyáron helyezte ki a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. Idén nyáron már 7 helyszínen várja a gyermekeket ez a közösségi szolgáltatás. Számos pozitív visszajelzést kaptak a vízimentők, hogy alkalmazzák az eszközöket a gyermekek.A keszthelyi strandok június 10-én, szombaton nyitnak. Ekkortól használhatóak a kihelyezett mentőmellények.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10432-vedd-el-vedd-fel

Képek