Védőoltás támogatásról és pályázatok beadásáról is döntött a testület

2022. január 31. (hétfő)

Védőoltás támogatásról és pályázatok beadásáról is döntött idei első tanácskozásán a keszthelyi képviselő-testület. A mai soros ülésen a polgármester és az alpolgármester illetményéről, illetve közterület elnevezésről is határoztak. Az április 3-i választások miatt megválasztották a Zala megye 2. sz. országgyűlési egyéni választókerület választási bizottságának tagjait.

Az ülés egyperces néma főhajtással kezdődött a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából. Első napirendként az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérletéről szóló rendeletet módosították. Erre a város ingatlangazdálkodási koncepciója miatt volt szükség.

Újabb családtámogatásról határozott a városvezetés, a babacsomag után az agyhártyagyulladás elleni védőoltás támogatásáról döntöttek. Az önkormányzat 3,6 millió forintot szán a keszthelyi állandó lakcímmel rendelkező csecsemők oltássorozatának második adagjára.

A testület ezt követően felülvizsgálta a közművelődési feladatokról szóló önkormányzati rendeletet, majd módosították a településkép védelméről szóló rendeletet. Az ülésen tájékoztatót fogadtak el a Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú Társulás tavalyi működéséről és az önkormányzat 2021. IV. negyedévi belső ellenőrzési tervének teljesítéséről. Felsőbb törvényi rendelkezés miatt tárgyaltak a polgármester és az alpolgármester illetményének és költségtérítésének módosításáról.

Vagyonhasznosítási ügyek címszó alatt a KETÉH telep és egy Kossuth utcai ingatlan ügyéről döntöttek. A testület elfogadta a Keszthelyi Televízió kérelmét, a társaság a fejlesztési források felhasználásának határidejéről kért módosítást. Megválasztották a Zala megye 2. sz. országgyűlési egyéni választókerület választási bizottságának tagjait az április 3-i választások miatt. A grémium döntött a Keszthelyi Polgármesteri Hivatal egyes szabályzatainak módosításáról.

A testület tárgyalta a Zala Megyei Kormányhivatal javaslatát, amelyet a hévízi-kifolyóra javasolt szabadstrand megtárgyalásával, az ezzel kapcsolatos beadványról tett. A városatyák megszavazták a BHS Trans kérelmét, hogy a logisztikai központhoz vezető, közforgalom elől el nem zárt magánutat BHS Trans utcának nevezzék el.

A tervezett napirendek zárásaként jóváhagyták a város idei közbeszerzési tervét. Sürgősséggel három napirend került a grémium elé. A Hévízi úti kerékpárút építésével kapcsolatban a kivitelező fordult a városhoz. Pályázat beadásáról döntöttek: várhatóan 2023-ban gerincvezetéket cserél a DRV az Erzsébet királyné utcában, ezért az önkormányzat pályázatot nyújt be az út alsó szakaszának felújítására. Szintén pályázat beadásáról döntöttek a Balaton és Hullám szállók megújításával kapcsolatban.

Zárt ülés keretében a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület beadványát és egyedei önkormányzati hatósági ügyeket tárgyaltak.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8787-vedooltas-tamogatasrol-es-palyazatok-beadasarol-is-dontott-a-testulet