Véget ért a Dunántúl legnagyobb középiskolás kulturális seregszemléje

2014. április 27. (vasárnap)

Befejeződött a Helikoni Ünnepségek programsorozata.

A kétévente megrendezett, háromnapos megmérettetésen idén százhuszonnyolc intézményből összesen háromezer-háromszáz diák (és háromszáz kísérő) érkezett, hogy előadja produkcióját, bemutatkozzon a közönségnek, illetve a szakértő zsűrinek. A középiskolások hét helyszínen tizennyolc kategóriában „mérkőztek”, színjátszástól a zenei produkciókon át a modern táncig. Külön kategóriát jelentett a művészeti alkotások értékelése is.

Az ünnepélyes eredményhirdetést szombaton délután tartották a Csokonai ÁMK-ban, ahol értékelték is a Helikoni Ünnepségeket. Elhangzott, hogy a rangos rendezvény – amellett, hogy megélénkült a kulturális élet – idén is különleges, szerethető pezsgést, vidámságot hozott a városba. A versenyprogram – melyen rengeteg értékes és nívós előadásra került sor – mellett számos egyéb rendezvény is várta a diákokat és az érdeklődőket a városban. Jordán Tamás színművész vezényletével például megtartották újra a nagy versmondást, de több íróval és költővel is találkozhattak a Helikon résztvevői. Nem maradtak el a koncertek és újra népszerű volt a középiskolások körében a Tiéd a színpad! elnevezésű szabadtéri program.

A szombati gálán minden kategóriában győzteseket hirdettek, a nyertes csoportok bemutatták műsorukat. A szervezők úgy búcsúztak, hogy két év múlva ismét várják a Dunántúl középiskolás diákjait a Helikonra.

zaol.hu)