Véget ért a Keszthelyi Identitás Erősítése Programsorozat

2022. szeptember 1. (csütörtök)

A Keszthelyi Identitás Erősítése Programsorozat záró rendezvényét tartották a Georgikon Majormúzumban. A konzorciumban résztvevőket, a partnereket, és a városba beköltözötteket hívták meg rendezvényre.

Számos eseményt tartottak a “A helyi identitás és kohézió erősítése Keszthelyen” című TOP-os pályázat keretében. A konzorcium Keszthely város önkormányzatából és a Keszthelyi Városfejlesztő Nonprofit Kft-ből állt össze. Ötvenötmillió forintot fordítottak programokra 2019 és 2022 között.

Krupla Marcell – projektmenedzser, Keszthelyi Városfejlesztő Nonprofit Kft.: „Az elején kezdődött közösségi beszélgetésekkel, majd több akciót is megvalósítottunk, illetve programokat, részvételi fórumokat valósítottunk meg. Ezenkívül az önkormányzat, mint konzorciumi tag a bűnmegelőzést elősegítő programokat, közlekedésbiztonsági programokat hajtott végre a rendőrség közreműködésével.”

Tóthi Attila nem tősgyökeres keszthelyi, de már régóta a város lakója. Igazi lokálpatriótaként dolgozik a település érdekében. Nevéhez fűződik a Hello Keszthely applikáció, ami a projektben valósult meg. Magyarország legnagyobb szakmai versenyén az év kreatív díját, és a fődíjat is elnyerték az alkotók.

Tóthi Attila – ügyvezető, Bábelhal Webstudio Kft.: „Nagyon sok városban voltam korábbi munkáim miatt átutazóban. Szerintem az egyik legszebb város Keszthely Magyarországon. Nagyon szeretem a kisebb közösséget itt, ami van. Nyilván a Balaton közelsége, itt éltem az egyetemi éveimet. Így van egy plussz érzelmi kötődésem az egészhez. És a természeti kincsek igazából. Itt gyereket nevelni, és itt lakni, az én szakmám így is eléggé hajtós szakma, jobb ezen körülmények között dolgozni, mint Budapesten.”

A pályázat egy része a Keszthelyre beköltözöttek beilleszkedésével foglalkozott. Létrehoztak nekik egy Facebook csoportot, “Keszthelyi lettem” címmel.

Vozár Péterné – alpolgármester, Keszthely: “Elég jól mozgatja az ide költözőket, s igyekszik közöttük barátságokat, ismeretségeket, együttműködéseket generálni. Most itt, ezen az utolsó rendezvényen őket hívták meg a szervezők, és bízom benne, hogy ez az egész együttműködés a továbbiakban is folytatódni fog. Hiszen nagyon fontos, hogy ne csak válasszák Keszthelyt lakhelyül, hanem itt jól is érezzék magukat, és ezért a projekt is sokat elkövetett, és mi Keszthely város vezetése nevében is szeretettel várjuk őket és igyekszünk segíteni nekik.”

Több mint kilencven program valósult meg a pályázatban. Kétezer főnél többen voltak a rendezvényeken. A projektben résztvevők a pályázat lezárása után is tovább dolgoznak a helyi identitás erősítésért.

https://tvkeszthely.hu/hirek/9520-veget-ert-a-keszthelyi-identitas-erositese-programsorozat